Arlbrandts tips till Rönnberg: ”Jaga honom hela tiden”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandts tips till Rönnberg: ”Jaga honom hela tiden”

Frölunda har gått upp i en 2-0-ledning i semifinalen mot Luleå. Om det ska räcka hela vägen till final måste de fortsätta bryta ner Luleås stjärnback Erik Gustafsson.
– Han ska få åka, åka, åka, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i SHL-podden.

Efter två matcher av semifinalserien mellan Luleå och Frölunda är det något överraskande de sistnämnda som har kopplat greppet om finalplatsen. I match två i Scandinavium vann Frölunda med 2-0 och gick med det upp i ledning med 2-0 i matcher. En av nycklarna har varit att de lyckats stänga ner Luleås stjärna Erik Gustafsson.
– Igår hade han det tufft, konstaterar Pär Arlbrandt i SHL-podden.

I den första matchen, där Frölunda vann i förlängning, spelade Gustafsson 38 minuter. Totalt har han kommit upp i en timmes spel i semifinalerna. Frågan är om Gustafsson verkligen kommer ha energi till att matchas så här mycket. Det blir inte heller lättare av att Frölundaspelarnaa ligger på honom som iglar så fort han är inne på isen.
– Det är svårare att spela mot Frölunda. Vi har pratat om att det är lättare att vara back, att man kan spela mycket, men när man har någon på sig som Gustafsson har haft är det inte lätt att spela 30 minuter, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Arla menar att det är helt rätt taktik av Frölunda och att de ska fortsätta på inslagen väg om de vill knipa den sista finalplatsen.
– Om jag var Roger Rönnberg hade jag sagt åt spelarna att jaga honom hela tiden så fort han har pucken. Han ska få åka, åka, åka. Det hade varit mina ord, säger han och fortsätter:
– Luleå tar rätt mycket burskydd när de ska byta men Frölunda jagar fram dem varenda gång, innan de fyra spelarna som ska in hunnit få sina positioner. Då måste backen lägga sarg ut och så får Frölunda tag i pucken.

Lyssna på SHL-podden i iTunes