”Djurgården är i ett sådant jäkla drömläge”

Hem » SHL Podcast » ”Djurgården är i ett sådant jäkla drömläge”

De flesta av Sveriges hockeytyckare tror att Frölunda tar hem guldet. Men SHL-poddens experter är inte lika säkra. Både ”Fimpen” och ”Arla” varnar för Djurgården.

Årets SM-final kan komma att bli den mest episka på många år. Landets två största klubbar från landets två största städer ska göra upp om det finaste som går att vinna i svensk hockey – Le Mat-pokalen. Djurgården och Frölunda har haft ganska olika vägar fram till finalen. Medan Frölunda har städat av allt motstånd har Djurgårdens väg varit lite krokigare och ett tag såg de ut att kollapsa fullständigt mot Färjestad i semifinalen. Därför är det inte heller så konstigt att de flesta experter tror att Frölunda kan räkna hem det här SM-guldet och redan börja planera ett guldfirande på Götaplatsen. Det är just tack vare att all press ligger på Frölunda som järnkaminen Christian ”Fimpen” Eklund tror på Djurgården.
– Allting talar för Frölunda, det talar för Djurgården. Djurgården har haft en så konstig väg till finalen men de har hittat sätt att vinna. Jag tror de kommer göra det här också, säger han i SHL-podden.

Ett av hinderna Djurgården måste passera i den här matchserien är Frölundatränaren Roger Rönnberg. I semifinalen mot Luleå lyckades Rönnberg överlista motståndartränaren ”Bulan” Berglund rejält och kunde enkelt vinna den matchen.
– Så som Roger Rönnberg manövrerade ut Luleå blir man ju lite rädd för vad han kommer att hitta på mot Djurgården, säger Fimpen.
Pär ”Arla” Arlbrandt håller med om att Rönnberg var skicklig när han coachade laget till SM-final, men den tidigare HV-stjärnan tror det blir annorlunda för Rönnberg mot Djurgården. Nu är det inte längre Bulan som står i motståndarbåset, utan den tidigare lärlingen Robert Ohlsson.
– Robert Ohlsson känns som en lugnare personlighet. Han stressar inte upp sig. Det kändes som att Bulan blev ganska stressad av att Frölunda taktiskt hittade nycklar för att störa Luleå. Jag har stor respekt för Robert Ohlsson och tycker han verkar vara en skicklig tränare, säger Arla och fortsätter:
– Från början var jag helt inne på att Frölunda bara skulle köra över Djurgården, men jag har börjat tänka efter lite och Djurgården är i ett sådant jäkla drömläge. Som Fimpen säger, Djurgården är i SM-final och frågar du 100 hockeykunnare så säger i alla fall 96 att Frölunda vinner detta, det kan inte bli bättre för Djurgården.

Lyssna på SHL-podden i iTunes.