Arlbrandt kritisk: ”Dags för Malmö att ta fram plan B”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt kritisk: ”Dags för Malmö att ta fram plan B”

Frölunda mot Malmö var kvartsfinalen alla hade sett fram emot. Hittills har alla utanför Göteborg blivit besvikna.
– Jag är lite besviken på Malmö, de är helt enkelt för dåliga, säger Fimpen i SHL-podden, och får medhåll.

Det skulle bli ett hockeyinferno utan dess like. Frölunda mot Malmö, två giganter som återigen skulle göra upp om en semifinalplats. Men tre matcher in i serien har det inte varit särskilt jämna matcher. Även om Malmö knep en hemmaseger är det Frölunda som dominerat och det mesta tyder på att Göteborgarna kommer gå vidare. 7-1-seger senast i Scandinavium, superstjärnan Ryan Lasch har kommit igång och frågan är om Malmö verkligen kommer kunna studsa tillbaka. Då måste de byta taktik, menar Pär ”Arla” Arlbrandt i SHL-podden.
– Det är dags för Malmö att ta fram plan B, för plan A har uppenbarligen inte fungerat. Hur många mästarlag har egentligen kunnat tjafsa sig till ett SM-guld? De kan inte efter varje avblåsning vara framme med handsken i ansiktet, det måste till en plan B nu, säger Arla.
En spelare som Arla vill se mer av är Malmö-stjärnan Emil Sylvegård, som sällan backar för lite bråk på isen.
– Emil Sylvegård är med i landslaget, har han spelat någonting? Han har bara åkt runt och tjafsat och ska vara jättetuff. Jag tycker han är bra, spela hockey istället!

Poddens statistik-guru Stats-Jocke, som själv håller på Malmö, är väldigt besviken på laget han trodde hade en god chans på SM-guldet.
– Jag är svinbesviken. De har underpresterat. Så här stor skillnad ska det inte vara!

Även Fimpen, som före kvartsfinalerna pekade ut den här matchserien som den roligaste på förhand, tycker inte Malmö har levt upp till förväntningarna.
– Jag är lite besviken på Malmö, de är helt enkelt för dåliga.

Fimpen har däremot några goda råd till Malmöspelarna som tror att det är över nu.
– Jag personligen hade tänkt så här: Så länge jag tar mina hemmamatcher så kommer allting att avgöras på en enda match, och då kan vad som helst hända. Så länge Malmö vinner hemma så kommer allt avgöras i match sju. Så hade mitt mindset varit, sen om det är rätt eller fel…

Lyssna på SHL-podden i iTunes