Örebro sämst i världen: ”Det är en gåta”

Hem » SHL Podcast » Örebro sämst i världen: ”Det är en gåta”

Örebro är ett av topplagen i SHL, ändå har de sämst boxplaystatistik i världen. Hur går det ihop, frågar sig panelen i SHL-podden.
– Det är en gåta att det kan vara så illa efter så lång tid, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i avsnittet.

Inför SHL-matchen i lördags mellan Örebro och HV71 blev hemmalaget en snackis i C More. Men inte för att de är ett av topplagen, utan för att de med sina 60 procent har sämst boxplaysiffror – i hela världen. Norska Narvik är näst sämst och lite längre ned på listan återfinns även småländska Tingsryd.

– Det är sjukt med så mycket matcher spelade. Det kan ju vara att det diffar lite i de tio första matcherna, men nu är det ju mycket matcher spelade. Det är otroligt, säger Christian ”Fimpen” Eklund och får medhåll av poddkollegan.

– Framför allt är det ju sinnessjukt att de är ett topplag med den statistiken. Makalöst alltså. De måste ha otroliga siffror i 5-5, fortsätter Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Örebro vinner guld (Odds 10.00)


Programledare Mårthen Bergman ställer sig frågande till hur det är möjligt, och att det måste ”gå att göra det bättre än sämst i världen” med ganska lätta medel. Christian Eklund håller med.

– Undra om de har så många emot sig eftersom statsen är så höga. För det är ju en spelform som är ganska lätt att träna sig till. Det är svårare att träna sig till ett bra powerplay om man säger så, det är ju mer kreativt. Det borde verkligen vara något som både Jörgen (Jönsson) och Niklas (Eriksson) är duktiga på, säger han.

– Ah, jag skulle precis säga det. Det är ju smarta spelare som är bra i boxplay och Örebro kryllar ju av såna spelare. Deras kreativa spel är underbart att titta på. Har varit inne på det förut, de har ju alla verktyg för att ha bra spelare i boxplay så jag har också svårt att förstå. Speciellt med två så smarta hockeymänniskor som Niklas och Jörgen. Det är en gåta att det kan vara så illa efter så lång tid, säger Pär Arlbrandt.

Anmärkningsvärt är dessutom att Örebro förra året hade bäst boxplay i hela SHL med sina då 84 procent. Den här säsongen har man alltså hittills endast lyckats skrapa ihop 60 procent. Trots det ligger Örebro just nu på en femteplats efter senaste vinsten mot HV71.

– Otroliga siffror. Det ska inte gå att vara så bra som de är, säger Pär Arlbrandt.