Nyhet: Möt legendarerna i SHL-podden Retro

Hem » SHL Podcast » Nyhet: Möt legendarerna i SHL-podden Retro

Gillar du också hockeynostalgi? Då ska du hålla utkik i poddspelaren under säsongen. Torsdagen den 24 september lanserar nämligen Betsson SHL-podden Retro, där SHL-legendarer gästar och berättar om sitt liv och sina karriärer. Vi ringde upp programledaren Mårthen Bergman för att höra lite mer om konceptet.

– Det är den gamla goa SHL-podden Möter fast i lite ny tappning. Den nya tappningen består helt enkelt av att spelarna som intervjuas genomgående är spelare som spelade hockey ”back in the days”. De har med andra ord lagt grillorna på hyllan.

Varför en retro-säsong?

– Under den urträliga pandemi-våren började jag – och resten av Sverige – rensa ur förråd. Då hittade jag en skatt. Tre gamla hockeybildsalbum med bilder från Elitserien från andra halvan av 90-talet. Där föddes idén och då man som intervjuare inte ska springa mer i arenorna än nödvändigt i dessa tider så tyckte Betsson att det var en bara idé att intervjua profiler som inte längre är aktiva.

Vad kan man förvänta sig som lyssnare?

– Förhoppningsvis en hel del anekdoter, kryddade minnen och massor av nostalgikänslor. När jag gör intervjuerna kastas jag tillbaka till när spelare i Leksand, Brynäs, Djurgården och Malmö var idoler som jag ”var” på rasterna i skolan. Får de som lyssnar ens en gnutta av den känslan av intervjuerna så känner jag att uppdraget är utfört.

Har du några exempel på profiler som deltar?

– Stefan ”Skuggan” Nilsson, Magnus Wernblom, Per-Åge Skröder, Jonte Hedström, Thomas ”Bulan” Berglund. Där har ni en PP-femma. Resten får ni vänta på. Men håll utkik på SHLpodden på Instagram för lite hintar och möjlighet att ställa frågor till gästerna.

Vem är din egen favoritlegendar i SHL-historien?

– Peter Forsberg är – förstås – alltid Peter Forsberg. Men med honom utom tävlan och flertalet spelare redan nämnda så finns det ändå en drös namn som ger mig välbehag: Mika Nieminen, Anders Söderberg, Sergei Fokin, Joakim Musakka, Janne Ojanen, Kai Nurminen, Otakar Vejvoda, bröderna Huusko, Greg Parks, Tomas ”Osten” Östlund, Brian Rafalski, Jan-Axel Alavaara, Peter Högardh, Espen Knutsen, Kenneth Kennholt, Martin Hostak, Torgny Löwgren, Mats Lindberg… ja, jag kan nog fortsätta några A4-till.

SHL-podden Retro släpps i samma poddflöde som vanliga SHL-podden och hittas på Spotify, Acast eller Itunes. Första avsnittet kommer ut torsdag morgon och då intervjuas spelgeniet från Luleå Hockey – Stefan ”Skuggan” Nilsson.