NHL-stjärnans passning till Ejdsell inför debuten

Hem » SHL Podcast » NHL-stjärnans passning till Ejdsell inför debuten

NHL-debut i Chicago Blackhawks förstalina med Patrick Kane. Då skickade storstjärnan en tydlig passning till unge Victor Ejdsell:
– 
If I’m open, give me the fucking puck.

Efter spel i Karlskoga, HV71 och ett äventyr i Nordamerika är Victor Ejdsell tillbaka i Färjestad den här säsongen. Ejdsell är veckans gäst i Betssons SHL-podden möter och berättar bland annat om dagen han gjorde sin NHL-debut i Chicago Blackhawks, efter att ha blivit upplockad snabbt från Rockford Icehogs i AHL.

– Helt plötsligt sitter jag där med Chicagos GM och då ska jag upp och spela min första NHL-match, och dessutom spela förstalina med Patrick Kane och Brandon Saad. Det var snabba ryck men ändå mäktigt när man stod där inför 23 000 pers. Det var rätt coolt. Jag var inte speciellt nervös av någon konstig anledning. Det var så mycket att ta in så jag förstod nog inte allt.

Ett av minnena från debutdagen som etsat sig fast är storstjärnan och för dagen kedjekamraten Patrick Kanes speciella välkomnande.

– Jag kommer ihåg på morgonvärmningen, så kom Kane fram till mig och bara: ”Look kid, let’s have fun tonight but if I’m open, give me the fucking puck”. Då blev jag helt skakig och bara, vad hände där? Så direkt när jag hade pucken på matchen så åkte jag och kollade ”var är han, var är han?”. Men det gick ändå rätt bra, berättar Ejdsell och skrattar.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


FBK-forwarden beskriver också hur rollfördelningen mellan superstjärnorna i klubben skiljer sig åt.

– Det är rätt tydliga roller i Chicago, det är säkert så i varje NHL-lag. Kane är en superstjärna och har verkligen den statusen. Han gör vad han vill, så är det bara. Sedan finns det sådana som Jonathan Toews som också är samma sak, men han är kapten. Han är mer öppen och välkomnande och ser till att alla mår bra. Kane han sköter sitt och så är det.

Så vad tyckte då Patrick Kane om Victor Ejdsells premiärframträdande i NHL? Var han nöjd, undrar programledaren Mårthen Bergman.

– Jag tror det faktiskt, det gick rätt bra den matchen trots allt. Jag fick lite bra lovord från Quenneville (Joel, Chicagos coach), så det var kul.