NHL-scouten Boumedienne: ”Davidsson hade kunnat spela i NHL i år”

Hem » SHL Podcast » NHL-scouten Boumedienne: ”Davidsson hade kunnat spela i NHL i år”

Djurgårdens Jonathan Davidsson var på Columbus Blue Jackets så kallade training camp tidigare i höst men återvände till slut hem till NHL. Före detta SHL- och NHL-spelaren Josef Boumedienne, som är ansvarig för Columbus Europa-scouting, tror dock på en ljus framtid för Davidsson i NHL.
– ”Jonte” hade kunnat spela i redan NHL i år men det är förmodligen bättre att han först får en jättestor roll i Djurgården, säger Boumedienne i senaste avsnittet av SHL-podden.

Josef Boumedienne spelade totalt 217 SHL-matcher och 47 NHL-matcher. Han la skridskorna på hyllan 2013 och har sedan dess varit scout för Columbus Blue Jackets där han 2016 tog över ansvaret för klubbens scouting i Europa.

Förra året draftade Columbus Djurgårdens Jonathan Davidsson som nummer 170 i sjätte rundan och för en knapp månad sen var Davidsson över på den så kallade ”training campen” där draftade spelare får chansen att visa upp sig. Han återvände till slut hem till Djurgården och SHL men Boumedienne avslöjar att klubben var imponerad av 21-åringen.
– ”Jonte” var på training campen nu och gjorde faktiskt väldigt bra ifrån sig. Han skulle kunna spela i NHL redan i år, det tror jag. Sen handlar det alltid om kontraktssituationer och hur många spelare man har under kontrakt. Vissa spelare har no trades-klausuler och kan inte bli flyttade. Sen är frågan hur mycket ”Jonte” hade fått spela om han hade varit kvar (i Columbus). Är det bättre att få en jättestor roll i Djurgården? Förmodligen, säger Boumedienne.

Hade han tokimponerat hade han förmodligen fått chansen och Boumedienne säger att om bara Davidsson blir större och starkare så kommer han sannolikt inte ”behöva” vända hem efter samma process nästa år.
– Det han kan utveckla mer till nästa år när han förhoppningsvis spelar hos oss är att bli lite starkare, framför allt i överkroppen. Han är extremt explosiv och stark i benen och bra skridskoåkare men kan han bygga på sig några kilon muskler från naveln och uppåt så kommer han ha en ännu bättre training camp nästa höst.

Lyssna på det senaste avsnittet av SHL-podden där Boumedienne pratar mer om scouting och svenska talangers framtid i NHL, bland annat Columbus-draftade före detta HV71-forwarden Kevin Stenlund.

Lyssna på SHL-podden i iTunes

One Reply to “NHL-scouten Boumedienne: ”Davidsson hade kunnat spela i NHL i år””