Mysteriet Brynäs: ”Det går inte att räkna med dem”

Hem » SHL Podcast » Mysteriet Brynäs: ”Det går inte att räkna med dem”

Storsegrar mot tippade topplag blandas med ras och stora förluster. Vem är ni, egentligen Brynäs? SHL-podden blir inte riktigt kloka på den frågan.
– Lurigt lag, Brynäs. Det går inte att räkna med dem, de är så sjukt upp och ner alltså, konstaterar Pär Arlbrandt i podden.

Brynäs inledde säsongen med en chockseger borta mot regerande mästaren Frölunda. Sedan dess har dock laget bara vunnit en av sex matcher och ojämnheten i matcherna har varit slående.

– Första perioden mot Djurgården, då trodde man att St Louis Blues hade kommit hit med guldlaget. Sedan i andra och tredje perioden så var det Simon Dahl (spelare i division 3-laget Virserum) och grabbarna som åkte runt, säger Christian ”Fimpen” Eklund apropå Brynäs.

Pär Arlbrandt fyller i:

– Sedan följde de upp Djurgårdssegern med 1-6 mot Örebro och 1-4 mot HV. Det är ett märkligt lag.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


”Vad är det som går fel?”, undrar Joakim ”Stats-Jocke” Österberg.
– 
Det är lite som förra säsongen. Vibbarna är att något inte är helt hundra. Jag såg första perioden här i Linköping i andra matchen, det var ren utspelning faktiskt. Sedan tappade de allt i slutet där också, säger Arlbrandt.

Mårthen Bergman menar att det redan ryktas att Ove Molin ska ta över som huvudtränare, och ställer frågan om ojämnheten faktiskt inte är just en tränarfråga.

– Lite så känner man ju, instämmer Pär Arlbrandt.