Möjliga dilemmat – kval mot Leksand

Hem » SHL Podcast » Möjliga dilemmat – kval mot Leksand

Karlskronas Daniel Gunnarsson ska enligt journalisten Johan ”Mr Madhawk” Svensson vara klar för Leksand till nästa säsong, oavsett vilken serie lagen spelar i. Vad händer då om KHK och Leksand möts i ett kval?
– Karlskronas fans och sponsorer kan ju inte vara jättenöjda om de skulle mötas. Jag tror inte att han spelar då, säger förre poängkungen Pär Arlbrandt i veckans SHL-podden.

Karlskrona har haft en tung säsong och ser allt mer ut att få ställa in sig på ett kvalspel för att hänga kvar i SHL. Samtidigt går Leksand urstarkt i Hockeyallsvenskan och lär få kvala uppåt. Möjligheten finns därmed att lagen möts – och en hypotetisk extra krydda är att Leksand enligt Johan Svensson redan har gjort klart med Karlskronas back Daniel Gunnarsson till nästa säsong.
– Det är inte helt orimligt att de möts i kvalet sen. Och då kommer ju han vilja att Leksand spelar i SHL, eller? Han vill väl spela så högt upp som möjligt i laget han hamnar i, menar programledaren Mårthen Bergman i SHL-podden.
Experten Pär Arlbrandt, med många SHL-säsonger i bagaget, tror att problemet snarare är omgivningen än Gunnarsson själv i ett sådant scenario.
– Det är klart, det är ingen jättebra situation. Det har säkert hänt många gånger utan att vi vet om det, men jag kan förstå framför allt Karlskronas fans och sponsorer. De kan ju inte vara jättenöjda om de skulle mötas. Jag tror inte att han spelar då, säger Arlbrandt och utvecklar.

– Det värsta är nog inte för honom. Han skulle kunna spela, det tror jag. Men jag tror det blir en enorm störningsgrej för fansen, sponsorer och styrelsen. Kanske tycker laget att det blir ett orosmoment och vill fokusera på spelet. Han skulle klara av det, men det blir mer runtomkring som det blir en jobbig situation.
Arlbrandt får i podden medhåll av Mårthen Bergman, men Andrée Brendheden är mer inne på att Gunnarsson behövs så pass mycket att han skulle få spela ändå.
– Nu tänker jag lite på vad de har för backar i laget med. Jag vet inte, den är skitsvår. Men man får ändå se till att de är så professionella allihop. Jag tror att han spelar, men det är en känslig grej.

Lyssna på hela på SHL-podden avsnitt 45 nedan! Hela snacket kring Daniel Gunnarsson och att möta ett lag man är klar för hittar du 06.50 in i klippet.