”Han känns mer motiverad än någonsin”

Hem » SHL Podcast » ”Han känns mer motiverad än någonsin”

Dubbla titlar förra säsongen har följts upp av en mycket imponerande säsongsinledning. Då hyllar SHL-podden drivet hos Frölundatränaren Roger Rönnberg.
– 
Det är hans överlägset bästa egenskap, säger Pär Arlbrandt, som själv hade Rönnberg i Luleå.

Regerande mästarlaget Frölunda har gått fram som en ångvält i serien senaste tiden och återfinns nu högst upp i tabellen. Någon mättnad verkar man i alla fall inte vara i närheten av. Nyckeln till det? Kanske framför allt Roger Rönnberg, menar SHL-podden i veckans avsnitt.

– Det är otroligt imponerande. Det är hans överlägset bästa egenskap. Jag kommer ihåg när jag själv hade honom. Det var bara en säsong, men att varje dag komma in med det drivet. Nu är det sjunde säsongen och han känns ju mer motiverad än någonsin nästan, det är bara att lyfta på hatten för honom som person, att orka ha det, säger Pär Arlbrandt, som hade Rönnberg som tränare i Luleå 09/10.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Poddens andra expert Christian ”Fimpen” Eklund menar att även spelarna ska ha beröm för att det under så lång tid fungerar att ha en tränare med det starka drivet och den höga kravställningen.

– Det är jobbigt att ha en sådan tränare, det är påfrestande. Att sådana som Joel (Lundqvist) och dem orkar år efter år, för det känns inte som han lämnar någon gräddfil åt dem. Det är lika för alla, säger Fimpen.

Experterna landar sedan i att framgångarna är en stor hjälp i att hålla borta eventuell friktion i gruppen.

– Det är värt det när man får stå med bucklorna, säger Arlbrandt.

– Ja, du sa väl det i början, när vi hade Frölundaavsnittet? Vad är det som lockar? Ja, det är väl att lyfta bucklan. Man vet att man alltid har chansen när man har kommit dit.

Lyssna på hela poddens snack om Frölunda från 22 minuter in i avsnittet ovan.