”Måste fundera på om det är värt det”

Hem » SHL Podcast » ”Måste fundera på om det är värt det”

Bild: Bildbyrån

Luleås landslagsforward Patrick Cehlin har inte spelat de tre senaste matcherna på grund av en misstänkt hjärnskakning, något som höll honom borta från isen halva förra säsongen. Hans framtid är nu väldigt oviss.
– Det är otroligt tråkigt, speciellt när han börjat så bra. Och stämmer det som sägs så finns det väl risk att han kan bli borta väldigt länge. Och då måste han ju ta sig en funderare om det är värt eller inte, säger Pär Arlbrandt i senaste avsnittet av SHL-podden.

Patrick Cehlin fick hela förra säsongen förstörd. Efter bara 17 matcher i Rögle-tröjan åkte han på en hjärnskakning och spelade inte en SHL-minut efter det. Han skrev på för Luleå efter säsongen och allt fokus låg på att göra comeback i höst, vilket han gjorde.

Och han har inte bara ”deltagit” under hösten, han har varit i form. I bra form. Fram till och inklusive Norrbottensderbyt 23 november (då han gjorde 1+1) så gjorde han elva mål och fem assists på 22 matcher. Då hände det igen. Han fick en smäll mot huvudet och har missat de tre senaste matcherna. Luleå lägger dock locket på.
– Det finns inget att säga annat än att han just nu rehabiliterar – liksom ett antal andra av våra spelare, säger klubbens mediaansvarige Robert Hedlund till Sportbladet.

SB: Kan du bekräfta om det är hjärnskakning eller ej?
– Vi brukar inte kommentera spelares skador och tänker inte göra det nu heller.

I senaste avsnittet av SHL-podden så diskuterar André Brendheden och Pär Arlbrandt Cehlins situation med programledare Mårthen Bergman.
– Det är läskigt, minst sagt. Och fruktansvärt tråkigt. Efter den säsongen han hade i Rögle i fjol och så har det börjat så pass bra för honom i Luleå. Man hoppades att det verkligen skulle vända och så får han en ny smäll. Det är skitsynd om honom. Förhoppningsvis drabbar det inte hans karriär och välmående resten av livet utan han blir bra igen, säger Andrée Brendheden.

– Det är otroligt otroligt tråkigt, speciellt när han börjat så bra. Men det man vet är ju att har du haft en hjärnskakning så krävs det mindre och mindre för att få en ny. Och stämmer det som sägs så finns det väl risk att han kan bli borta väldigt länge. Och då måste han ju ta sig en funderare om det är värt eller inte, säger Pär Arlbrandt och fortsätter prata om hur viktigt det är att folk i Cehlins närhet stöttar honom på rätt sätt:

– Läkare och även till exempel familj har en stor roll att spela. Som spelare har du bara en tanke i huvudet: du ska spela till varje pris. Det går att chansa med till exempel en vadskada men när det är huvudet så är det otroligt viktigt att du har rätt folk runtomkring dig som stoppar dig och att du är ärlig mot sig själv.

PATRICK CEHLIN PÅ ELITEPROSPECT

Vinner Luleå ikväll? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes

(Snacket om Cehlin är runt 20.45)