Arlbrandt: ”Det var märkligare än själva spelet”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: ”Det var märkligare än själva spelet”

Poängkung i finska ligan förra säsongen och tilltänkt stjärna i Färjestad. Men redan i november gick FBK och Ville Leskinen skilda vägar. Höll Leskinen helt enkelt inte måttet.
– Det känns som att han inte trivdes så himla bra, säger Pär Arlbrandt i SHL-podden.

Färjestad och Ville Leskinen var ett förhållande som inte höll särskilt länge. Trots 57 poäng på 58 matcher i Kärpät 18/19 stämde det inte alls lika bra i SHL. Efter 6 poäng på 14 matcher lämnar Leskinen Färjestad.

Mårthen Bergman menar att det snackats inifrån Färjestad om att Leskinen hade problem med tempot, men förre poängkungen Pär Arlbrandt är lite konfunderad över Leskinen-gate.

– Jag tyckte ju han var rätt bra. De säger att han fick jättemycket förtroende men det var ju rätt tydligt vilka som var inne när det riktigt brände till och då var han ju aldrig inne. Han gjorde ett mål mot Linköping här som var riktig klass, säger Arlbrandt och fortsätter.

– Det jag tänkte på främst med honom var att han liksom inte visade några känslor när han väl gjorde sina mål, han var helt likgiltig. Det känns mer för mig, jag vet inte, men att han kanske inte trivdes så himla bra här. Det tyckte jag var märkligare än själva spelet.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Panelen är också inne på att finska ligan är en liga där det är lättare att göra fler poäng än SHL.

– SHL är en bättre liga än finska ligan, utan snack, säger Christian ”Fimpen” Eklund.

Programledaren Mårthen Bergman fyller i.

– Ponthus Westerholm ligger nia i poängligan, Sebastian Dyk är på 20:e plats. Malte Strömwall kom tvåa i poängligan där ifjol, så det kanske säger något.