”Många människor bryr sig väldigt mycket om Skellefteå AIK”

Hem » SHL Podcast » ”Många människor bryr sig väldigt mycket om Skellefteå AIK”

För tredje gången i karriären blev Joakim Lindström tidigare i år prisad med Guldhjälmen, efter att ha utsetts till SHL:s mest värdefulle spelare. Nu ska han leda sitt älskade Skellefteå AIK till SM-final.
– Det finns många människor som bryr sig väldigt mycket om den här klubben, säger han i SHL-podden möter.

Som assisterande kapten och poängkung är Joakim Lindström en av Skellefteås viktigaste spelare. Han vann guldhjälmen 2014. 2017 och nu i år. Trots flera äventyr i NHL och Ryssland så har han hela tiden återvänt till sin moderklubb.
– Vissa gånger har jag haft kontrakt och annars har det löst sig av sig självt, det har känts naturlig, säger han i SHL-podden.

Säger du alltid till din agent att: ”ring Skellefteå, nu vill jag hem”?
– Ja, vi har alltid haft en bra dialog med sportcheferna som har varit här. Vi har alltid hållit kontakten. Så de har vetat vart jag stått och vice versa.

Du är fostrad här, uppväxt här, spelat i laget under de mest framgångsrika åren. Hur skulle du beskriva vad den här klubben är, vad ni har gjort och vad som är speciellt här?
– Det finns många människor som bryr sig väldigt mycket om klubben. Som är villiga att lägga ner väldigt många timmar av hårt arbete för att få det att funka. Bra ledare, bra tränare genom juniorleden upp till A-laget. Att man tränar smart, prioriterar de viktiga grejerna och, ja, kompetensen på folket runtomkring.

Hur stor del har du i all framgång klubben har?
– Jag försöker göra mitt jobb, jobba så hårt jag kan och bidra på det sättet. Tävla så mycket som möjligt varje träning och varje match, förhoppningsvis smittar det av sig. Många av de spelarna som varit här ett tag jobbar väldigt hårt, det är nog den gemensamma nämnaren. Man har inget val.

Lyssna på SHL-podden med Joakim Lindström i iTunes