Målvakterna höjer DIF: ”Ett av SHL:s starkaste par”

Hem » SHL Podcast » Målvakterna höjer DIF: ”Ett av SHL:s starkaste par”

Förra året tog sig Djurgården direkt till kvartsfinal efter att ha slutat sexa i grundseriens tabell, men fick precis som alla andra lag aldrig spela något slutspel. Inför årets säsong är det målvaktsparet som ser allra starkaste ut, och som utgör lagets allra bästa lagdel på förhand.
– Jag tycker att som par är de ett av SHL:s starkaste par, säger DIF-ikonen Christian “Fimpen” Eklund i Betssons SHL-podden.

Efter att Djurgården tog sig tillbaka till SHL år 2014 har man etablerat sig som ett givet SHL-lag och prenumererar nu på slutspelsplatser. Men frågan är hur laget står sig inför den kommande säsongen? Under våren och sommaren var det tänkt att man skulle få spela slutspel, efter att man slutat sexa i grundserietabellen. Men så blev inte fallet för varken Djurgården eller något annat lag i SHL.

Inför nedsläpp till årets säsong i SHL har Djurgården gjort en del rockader i spelartruppen, och det är ett i stora stycken nytt lag som tar sig an säsongen. Enligt Christian “Fimpen” Eklund och Pär ”Arla” Arlbrandt i SHL-podden från Betsson kommer målvaktsparet att bli en nyckel för att Djurgården ska kunna överträffa förväntningarna den här säsongen.

– Jag var förvånad över (Niklas) Svedbergs förra säsong. Jag tyckte han var svinbra. När han kom till Djurgården, inför förra säsongen, var han mycket bättre än vad jag tyckte han var i Timrå. Jag tyckte att han gjorde en grym säsong förra året, säger Christian “Fimpen” Eklund.

– Mantas (Armalis) blev utkonkurrerad i Skellefteå, men det jag har sett av honom i början av den här säsongen har han varit jäkligt bra. Det kommer att bli jämnt skägg vem som tar förstaspaden i Djurgården.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Med Niklas Svedberg och Mantas Armalis har Djurgården ett målvaktspar med två relativt jämna målvakter, och på förhand är det inte självklart vem som kommer att vakta stolparna när säsongen kör igång. Men Christian “Fimpen” Eklund är övertygad om att konkurrensen bara kommer att gynna laget.

– Jag tycker att som par är de ett av SHL:s starkaste par, säger han.

Pär ”Arla” Arlbrandt imponeras också över målvakterna som Djurgården har att tillgå, och investerar förtroende i lagdelen allra längst bak. För att det här ska bli en rolig säsong tror han att både Mantas Armalis och Fredrik Svedberg måste prestera på en hög och jämn nivå.

– Jag håller med dig Fimpen. För mig är det Djurgårdens starkaste lagdel. Där är jag inte orolig, säger Pär ”Arla” Arlbrandt.


Silly season

In:
Mantas Armalis (G), Skellefteå AIK
Linus Andersson (F), HC Vita Hästen
Tobias Ekberg (D), Malmö Redhawks

Ut:
Karri Rämö (G), Unknown
Daniel Widing (F), Unknown
Robin Jensen (G), Unknown
Linus Hultström (D), Vityaz Podolsk
Albin Grewe (F), Saginaw Spirit
Patrik Berglund (F), Brynäs IF

Arla och Fimpens betyg på Djurgården

Målvakter
Mantas Armalis (G)
Niklas Svedberg (G)

Betyg
Arla: 4
Fimpen: 4

Backar
Tobias Björnfot (D)
Alex Brännstam (D)
Tobias Ekberg (D)
Ludvig Hedström (D)
Marcus Högström (D)  “A”
Pontus Johansson (D)
Simon Johansson (D)
Tom Nilsson (D)
Robin Norell (D)
Jesper Pettersson (D)  “A”

Betyg
Arla: 2
Fimpen: 3

Forwards
Linus Andersson (RW/LW)
Dick Axelsson (LW)
Niclas Bergfors (RW)
Oscar Bjerselius (C)
William Eklund (C/LW)
Henrik Eriksson (LW)  “A”
Albin Grewe (C/RW)
Mattias Guter (RW)
Michael Haga (C/LW)
Anton Hedman (LW/RW)
Alexander Holtz (RW)
Jacob Josefson (C)  “C”
Sebastian Strandberg (C)
Tom Wandell (C)
Manuel Ågren (LW/RW)
Kalle Östman (C/LW)

Betyg
Arla: 2
Fimpen: 3

Tränare
Huvudtränare: Robert Ohlsson
Assisterande: Jörgen Bemström
Assisterande: Mikael Håkansson

Betyg
Arla: 4
Fimpen: 4


Total

Arla: 12
Fimpen: 14

Tips

Arla: 11
Fimpen: 7