Lundqvist om Ericsson: ”Han är störig”

Hem » SHL Podcast » Lundqvist om Ericsson: ”Han är störig”

Bild: Bildbyrån


Joel Lundqvist och Jimmie Ericsson har de senaste åren gjort sig kända för att ha den kanske hetaste individuella duellen i SHL. Som lagkaptener i konstanta guldfavoriterna Frölunda och Skellefteå krigar och trashtalkar de kontinuerligt.
– Jag tycker att han är störigare än mig, säger Joel Lundqvist i SHL-podden möter på frågan om han inte upplever sig själv som störig när han ser honom och Ericsson tjafsa med varandra och domaren.

Ikväll är det dags för game 7 i kvartsfinalen mellan Frölunda och Skellefteå i Skandinavium. Med C på bröstet hänför Joel Lundqvist sitt Frölunda, men på andra sidan finns tyvärr inte rivalen Jimmie Ericsson med, då han är avstängd efter ”slewfooting” på Matt Donovan senast. I senaste avsnittet av SHL-podden möter berättar Lundqvist dock om sin syn på Ericsson, och börjar med att prata om honom som sin bästa kompis.

Jimmie Ericsson och du, ni firar inte midsommar tillsammans?
– Nej, inte på plan. Och inte utanför heller. Vi träffas mycket under landslagssamlingar och är i ungefär samma ålder och situation så vi gillar att skoja och ha kul på landslagssamlingar. Sen har vi inte dragit jämnt alla gånger på plan. Han gillar att vinna och det gör jag också. Och då är det klart att det uppstår situationer. Det är en fysisk sport där det händer mycket och det är mycket känslor. Det ska det vara i hockey. Ibland är det matcher där det knappt är en tackling och för lite adrenalin på plan. Det ska väcka känslor, både på plan och på läktaren.

Tryck på ”play”, klippet fungerar trots att det inte är någon thumbnail.

Klippet med Jimmie Ericsson. Har du sett det? Tycker du inte själv att du är störig?
– Förmodligen, men jag har förträngt det nu så jag kommer inte ihåg det i detalj. Jag tycker förmodligen att han är ännu störigare.

Hur är det att vara lagkamrater i Tre Kronor och sen möta varandra?
– Det är det det handlar om. På plan är en grej och sen ska man kunna släppa och garva åt saker och ting.

Men kan man alltid det?
– Ja, när man får distans till det. Sen är det klart, saker händer och båda gillar att ligga på gränsen. Och ibland är man på fel sida gränsen och det uppskattas inte direkt så vissa saker kanske man har svårare att släppa. Men det gäller att gå vidare. Båda har varit på fel sida någon gång.

Daniel Widing berättade att han tyckte det var jobbigt att träffa Bert Robertsson när han gick till Skellefteå efter att de skrikit på varandra tidigare. Har du aldrig känt att det har varit jobbigt att träffa någon som du har haft duster med?
– Deras relation var lite upphaussad i media och det blev en ganska stor grej av det. Sen är det klart, att komma till just det laget. Jag har väl inte haft någon sån relation med någon på isen och sen blivit lagkamrat och känt ”nu går vi vidare här”. Men samtidigt, det som är på plan är på plan.

Vinner Frölunda mot Skellefteå och avancerar till semi? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

-> Lyssna på SHL-podden på iTunes