Lias Andersson klar för HV: ”Potentiell stjärna”

Hem » SHL Podcast » Lias Andersson klar för HV: ”Potentiell stjärna”

Kommer Rangers-forwarden kunna briljera i SHL med två tuffa säsonger bakom sig? Panelen diskuterar HV:s värvning av Lias Andersson i veckans SHL-podden.
– Jag tror enda medicinen är att få tillbaka självförtroendet, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

Rangers-forwarden Lias Andersson som slog igenom i HV71 för tre säsonger sedan är tillbaka på lån till Jönköpingsklubben resten av säsongen.

– En potentiell stjärna förstås i SHL, säger programledare Mårthen Bergman men konstaterar samtidigt att Andersson haft det struligt borta i NHL under den senaste tiden.

Innan jul stängde New York Rangers av honom från spel och sedan dess har forwardens framtid varit oklar. Mårthen Bergman frågar expertkollegan Pär Arlbrandt som själv har spelat med Lias Andersson vad han tror att man kan förvänta sig av 21-åringen den här säsongen.

– Jag tror vi ska ha förhoppningar såklart, men inte överdrivna. Jag har ju spelat med Lias, underbar kille, person och spelare. Men som sagt, det har ju varit två ganska tuffa säsonger nu, skulle inte vara konstigt om han är lite stukad. Samtidigt känner han nog säkert en trygghet i Jönköping och firade ju även stora framgångar där. Så förutsättningarna finns, säger Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Innan Lias Andersson blev klar för HV71 nobbades han av Frölunda. Sportchef Fredrik Sjöström sa bland annat i en intervju med Sportbladet att de inte kunde garantera Andersson den stora roll som Rangers ville att han ska ha.

– Det säger han ju också lite för att reta upp HV-fans tror jag, säger Arlbrandt.

Bergman håller med, och menar dessutom att det sätter press på HV att leva upp till Rangers förväntningar. Christian Eklund är däremot inte lika säker på att klubben kommer att lyda kraven om forwarden inte levererar.

– Visst, de kan sätta krav, ”vi vill att ni gör såhär”. Men jag har varit med om när de har lånat ut folk som till slut har suttit på bänken för att de inte varit tillräckligt bra. Tränaren skiter ju i det till slut. Visst att man har det i åtanke men någonstans bryr de ju sig mer om det egna laget. Så det kommer ju ingen garanti, bara för att Rangers sagt att han ska spela 20 minuter per match betyder det ju inte att Lillis (Stephan Lundh) kommer låta honom göra det, oavsett prestation, säger Eklund och fortsätter:

– Däremot hoppas jag, och jag tror enda medicinen är att få tillbaka självförtroendet, få igång honom till slutspelet, låta honom spela mycket powerplay, låta honom få mycket istid. Då kommer det att rulla på.

Lyssna på snacket om Lias Andersson sex minuter in i avsnittet ovan.