LHC-stjärnan om tunga säsongen: “Inte som att man skiter i det”

Hem » SHL Podcast » LHC-stjärnan om tunga säsongen: “Inte som att man skiter i det”

Med sju omgångar kvar av SHL:s grundserie ser Linköping ut att klara sig undan negativt kval, men det har varit en tung säsong för östgötarna. Något som stjärnvärvningen i somras, Patrik “Peppe” Lundh, nu vittnar om.
– Det är inte direkt som att man skiter i det, utan man försöker ge 100 procent hela tiden, säger 31-åringen i Betssons podcast SHL-podden möter.

Det har varit en säsong full av måstematcher och jobbiga streckstrider för ett Linköping HC som få hade tippat i den absoluta botten av tabellen inför säsongen. Efter årsskiftet har laget visserligen lyckats ta sig från det mest akuta kvalhotet, men att det har varit en jobbig säsong är ingenting som nyförvärvet från KHL i somras, Patrik “Peppe” Lundh, sticker under stol med.

– Det är klart att det går ut på att vinna hockeymatcher och man har ju varit med om det tidigare också. När man bara vinner så finns det inga bekymmer. Det är ingen som tänker, allt flyter på och man kör på, men när det går tuffare så är det klart att det diskuteras mycket i laget. Man behöver vrida och vända på saker för att spela bättre. “Hur ska vi göra för att vinna?”. Det är klart att det blir mycket diskussioner, tar mycket tid och alla har sina egna tankar, säger 31-åringen i Betssons podcast SHL-podden möter.

– Det påverkar en. Det gör det, självklart. Sedan är det klart att alla tacklar det på olika sätt, men det är självklart tufft när man förlorar, fortsätter han.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Lundh, som tidigare bland annat vunnit SM-guld med Färjestad och Växjö, har tidigare som mest gjort 40 poäng under en SHL-säsong och när han värvades till LHC var det efter en tämligen lyckad säsong med Kunlun Red Star i KHL. Den här säsongen har dock produktionen lyst med sin frånvaro under stora delar och stockholmaren har fått finna sig i att spela lägre ner i kedjehierarkin.

– Jag är inte alls nöjd med min säsong hittills, så som det har varit. Jag känner själv att jag hade kunnat bidra mycket mer. Jag har spelat ett tag nu och det känns som att jag har varit med om både uppgångar och lite djupare svackor, men på något sätt känns det som att så länge man alltid tittar sig själv i spegeln och känner att man gör allt som man kan för att göra bra saker på isen och försöker hjälpa laget att vinna så är det vad man gör. Det är inte direkt som att man skiter i det, utan man försöker ge 100 procent hela tiden. Samtidigt är det sådana saker som sätter sig lite i huvudet, men det finns inga ursäkter utan det är bara något man vill göra bättre hela tiden.

– Jag har varit med om fantastiska framgångar, men även perioder där det gått lite tyngre. Om jag tittar på mig själv så har det varit så tidigare att om jag bara fortsätter vara den person och hockeyspelare som jag är så brukar det bli bra till slut. Det är de gångerna man verkligen får knyta näven och köra. Det är klart att jag inte är nöjd med hur det är, men det är bara att knyta näven.

31-åringen känner dock att det inte krävs speciellt mycket alls för att saker och ting ska lossna. De berömda små marginalerna.

– Vissa matcher känner jag att jag skapar mycket och sedan är det stolpe in eller stolpe ut. För egen del kan jag känna att jag ibland gör en riktigt bra match i själva spelet och verkligen gör det jag ska, men pucken studsar inte in och jag kanske inte får något mål eller någon assist. Då känner man i stället att man har gjort en dålig match, men när man i stället passar någon och det blir mål så blir man lite lyft av det i stället. Det är ganska mycket som kretsar kring statistik i dagens hockey, så det är klart att man blir påverkad av det, konstaterar han.

– I trygga grupper vet man dock att man blir uppskattad för andra saker man gör ute på isen. När man är med i ett lag så finns det flera delar som folk uppskattar, men det är klart att man i den bästa av världar både vill göra ett bra lagarbete och vara med och producera. Det är vad man strävar efter. Sedan har det varit mycket fokus på laget i år och vi har haft kniven mot strupen i många matcher. Vi har haft tuffa perioder där vi har förlorat mycket matcher. Då är det inte så mycket att tänka på förutom att laget ska vinna hockeymatcher.