Kritiserar SHL-spelarnas spelsinne: ”Inte bara den som tacklar som ska visa respekt”

Hem » SHL Podcast » Kritiserar SHL-spelarnas spelsinne: ”Inte bara den som tacklar som ska visa respekt”

Huvudtacklingar har länge varit ett problem i SHL och för att hitta en lösning pratar experter ofta om att spelare måste visa mer respekt. Det får Christian “Fimpen” Eklund att ryta ifrån i SHL-podden.
– Det är inte bara den som tacklar som ska visa respekt, säger han.

I avsnitt 73 av Betssons SHL-podden glider samtalet in på huvudtacklingar, som länge varit ett problem i Sveriges bästa hockeyliga. I flera år har det pratats om att problemet är att spelet går för fort och att spelarna måste visa varandra mer respekt. Christian “Fimpen” Eklund håller dock inte med.
– Att man ska visa respekt har de (experter) snackat om jämt nu, det räcker inte. Det är inte bara den som tacklar som ska visa respekt. Det är otroligt många blind sides där folk inte har koll när de får tacklingar, säger Fimpen i podden.


Missa inte första avsnittet av Fimpens resa


Han menar på att problemet inte alltid ligger hos dem tacklaren, utan att spelaren som tar emot tacklingen ofta inte är tillräckligt uppmärksam.
– De är så vana med att dribbla mot koner och däck när de är små, de möter ju inte levande spelare, i alla fall för sällan. Jag tycker man ska ändra på det från början. Du kan inte åka med huvudet nere genom mittzon.

Det var inte länge sedan som Joachim Rodin i Brynäs valde att stanna upp mitt i en tackling för att inte träffa en ouppmärksam Skellefteåspelare. Rodin blev hyllad för sin aktion, men Fimpen tycker att det är oroväckande.
– Så får det inte bli. Du kan inte åka där som den Skellefteå-killen gör med huvudet rakt ner. Då ska det smälla. Upp med blicken! Du måste se efter om det kommer någon. Vi kan inte ha spelare som åker med huvudet nere, då kommer det smälla, oavsett om de visar respekt eller inte.

Pär “Arla” Arlbrandt håller med sin poddkollega om att flera av de yngre spelarna i ligan, hur tekniska de än må vara, fortfarande har en del att lära sig.
– Den nya generationen har inte samma spelsinne helt enkelt. De är inte uppfostrade på det sättet. För dem har det varit mer fokus på fart och att dribbla, säger Arla i podden.

 

– Lyssna på avsnittet på iTunes

SHL-podden på sociala medier:

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

Sajt: www.shlbloggen.se

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.