Efter drömstarten: ”Kommer inte behöva kvala”

Hem » SHL Podcast » Efter drömstarten: ”Kommer inte behöva kvala”

5-2 på hemmais mot gästande Malmö Redhawks. Leksands IF är tillbaka i SHL, och det med besked.
– Bästa möjliga starten de kunde få, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-podden.

Efter flygkaos och förseningar kunde pucken till slut släppas 18.45 i Tegera Arena. Tre perioder senare stod Leksand som segrare efter en mäktig vändning i sista perioden. I poddens avsnitt efter premiärhelgen är det en enig panel som slår fast att det var en extremt viktig vinst för nykomlingen.

– De har ju inte vunnit en SHL-premiär på nitton år, sex försök, säger Mårthen Bergman och berättar samtidigt att han tog ett snack med Mattias Ritola, Jonas Ahnelöv och Sebastian Wännström efter matchen.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Leksand vinner mot Oskarshamn? Odds: 2.70


Enligt Bergman var det främst Wännström som instämde med panelen, och som menade att det var viktigare för Leksand att vinna första matchen än vad det var för många andra lag.

– Det tror jag också. I och för sig har de ju en ledarstab som är väldigt lugn och som inte hade fått panik. Men jag tror spelarna verkligen känner att ”vi vill inte komma efter från början”. Det har ju visat sig historiskt att de som börjar riktigt dåligt har förbaskat svårt att ta igen de där poängen, säger Pär Arlbrandt och får medhåll från Christian Eklund:

– Det är alltid jobbigt att torska första, säger han.

Vad drar då panelen för slutsats efter första omgången?

– Jag slår fast att Örebro inte kommer att kvala, som undertecknad tippade, säger Arlbrandt.

– Då blir det väldigt intressant, för jag slår fast precis samma sak fast med Leksand som jag hade dömt ut. De kommer inte behöva kvala heller, säger Eklund.