Arlbrandt: ”Klassiska nykomlingsraset”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: ”Klassiska nykomlingsraset”

Är det slitna backar, en frånvarande Jonas Ahnelöv eller dåligt målvaktsspel som ligger bakom Leksands fem raka förluster? Nykomlingens ras förbryllar panelen i veckans SHL-podden.
– Vad händer, frågar sig Pär Arlbrandt i avsnittet.  

Det går tungt för nykomlingen Leksands IF som hade en stark inledning av SHL-säsongen. Fem raka förluster, senast på hemmais mot Linköping som därmed tog säsongens första bortaseger.

– Första perioden var helt okej, men andra och tredje var helt energilösa. Det kändes inte ens som de försökte. Och på hemmais en lördagkväll, vad händer, säger en förbryllad Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


De två senaste matcherna har Leksand stått utan Jonas Ahnelöv och backar med knapp SHL-erfarenhet har fått dra ett stort lass med mycket speltid. Samtidigt har man haft ett målvaktsspel som inte direkt imponerat, i alla fall inte på expertpanelen.

– De har släppt in otroligt mycket mål och målvakterna var ju inte till lagets hjälp, säger Arlbrandt och syftar på Linköpingsmatchen.

– Ska du vara en nykomling och plocka poäng måste målvakten stå på huvudet. Så enkelt är det.

Arlbrandt var optimistisk under Leksands imponerande inledning av säsongen, men nu har han börjat tvivla.

– Jag förbannar mig över att jag gick i den klassiska fällan efter tre, fyra omgångar när jag sa att Leksand är på riktigt, att det är ett riktigt bra lag. Och så kommer det klassiska nykomlingsraset. Nu kan det ju fortfarande vända, det är tidigt. Men ändå, säger han.