”Han kanske är på väg mot något ofattbart”

Hem » SHL Podcast » ”Han kanske är på väg mot något ofattbart”

Är Växjöbacken Ilari Melart på väg mot en smått sensationell målnotering? I veckans SHL-podden tas Melarts sanslösa målform upp.
– Han kanske är på väg mot något ofattbart, vi får se, säger Joakim ”Stats-Jocke” Österberg med ett skratt i podden.

Åtta mål på tolv matcher och trea i målligan. Få hade nog kunnat förutspå Ilari Melarts målform, då Växjöbacken som bästa målproduktion under en säsong tidigare i karriären hade gjort sju mål.

– För att komma in på topp 50 bland backar genom tiderna under en säsong behöver han bara göra fem mål till, konstaterar Stats-Jocke.

För att slå sig in på topp tio bland backar genom tiderna krävs 17 mål under en säsong, Melart har som sagt skickat redan gjort åtta på tolv matcher. Så vad är det som har hänt med den 30-årige backen jämfört med de två mål han gjorde i Färjestad förra säsongen? Är det bara en tillfällighet att Melart öser in mål?

– Mot Malmö senast var det rätt mycket flyt, då kan man säga att han var i zonen i alla fall. Men sedan har han haft ett par riktigt snygga också, inbrytningar och skott i skäret, säger forne poängkungen Pär Arlbrandt.

– Den som har scoutat in honom till Växjö, antingen är det ett geni eller har han haft en jävla flyt. Jag tror inte att han värvade honom för att de behöver en målkung, säger Christian ”Fimpen” Eklund skämtsamt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här