Efter utspelet: ”Kan vara ett genidrag”

Hem » SHL Podcast » Efter utspelet: ”Kan vara ett genidrag”

”Tur att man ska sluta med den här skiten snart”. Så sa Roger Melin efter en avgörande utvisning mot Skellefteå. Betssons SHL-podden diskuterar Roger Melins något märkliga utspel i veckans avsnitt.
– 
Jag vet inte om det kan vara ett genidrag för att ta bort fokus från laget, säger Pär Arlbrandt i podden.

Leksand förlorade mot Skellefteå efter att Filip Johansson åkt ut för holding. Något Roger Melin blev mycket upprörd över, inte alls utvisning menade Leksandstränaren.

– Jag är allvarligt förbannad helt enkelt, och det är fan tur att man ska sluta med den här skiten snart, sa Melin på presskonferensen.

Ett utspel som både förbryllar och intresserar SHL-podden i veckans avsnitt. Melin har som bekant tidigare varit inne på att han närmar sig slutet på karriären.

– Han checkar ut lite mentalt där, nej men det var kanske inte det han menade. Han menar väl mest från hockeyetablissemanget, det där kanske han inte säger i omklädningsrummet. Men det är klart, det är väl inte bra. Men han menar nog inte Leksand, säger Christian ”Fimpen” Eklund i podden och fortsätter med en lite syrlig passning.
– Däremot hörde jag inte att han gnällde när Rögle fick ett mål bortdömt felaktigt (mot Leksand) för två matcher sedan. Då hörde jag ingen Roger Melin som sa att det skulle bli skönt att sluta med den här skiten. Så är det alltid.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL här


Pär Arlbrandt konstaterar att podden tidigare har varit inne på att det finns frågetecken kring Melins driv och energi. Men han lägger också fram en teori om att han kan göra en hockeyversion av José Mourinhos taktik, nämligen ge rubriker om sig själv i stället för laget.

– Jag vet inte om det kan vara ett genidrag för att ta bort fokus från laget, att de torskar igen och ligger på kvalplats och att det skrivs mer om honom. Han är ju smart den rackarn, men vissa drag av uppgivenhet kan man absolut skönja i hans kommentarer och beteende, säger Arlbrandt.

Lyssna på hela podden ovan. Snacket om Roger Melin kommer cirka 12.15 in i avsnittet.