Ejdsell: ”Jönssonligan var mina största idoler”

Hem » SHL Podcast » Ejdsell: ”Jönssonligan var mina största idoler”

Växte upp i Hagfors, såg upp till framgångsrika ”Jönssonligan” och hade lila-gula tröjor i garderoben. I dag spelar han själv i Färjestad.
– Att få växa upp med allt det där och sen få ta på sig den tröjan själv. Det tycker jag är mäktigt, säger Victor Ejdsell i Betssons SHL-podden möter. 

Efter äventyr i Nordamerika återvände Victor Ejdsell till Sverige inför årets SHL-säsong. Även om det blivit många olika lag och ligor för 24-åringen innan han till slut hamnade i Färjestads A-lag berättar Ejdsell att han alltid har haft en speciell koppling till klubben.

– Just Jönssonligan var ju såklart mina största idoler när jag var liten. När man åker hem och kollar i garderoben har jag gamla Färjestadströjor från den lila-gula tiden. Det är rätt coolt att få växa upp med allt det där och sen få ta på sig den tröjan själv. Det tycker jag är mäktigt, säger Ejdsell.

Som hockeykille i Hagfors känns Färjestad många gånger som det självklara valet. Men i podden berättar Ejdsell att vägen till elithockeyn varit allt annat än spikrak.

– Jag var ju med i tv-pucken, men det var ingen kanoninsats från mig, absolut inte. Så jag fick det rätt tufft när jag skulle börja gymnasium och komma in på de stora skolorna, Färjestad och allt vad det är.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Den enda skolan han blev antagen till var Karlskoga, men för Ejdsell som siktade högre än så kändes det inte rätt.

– Så jag valde att stanna hemma faktiskt och spela division 3.

Under det sista året på gymnasiet i Hagfors började han spela för Sunne i division 2. Och det var också där någonstans som karriären började ta fart på riktigt. Färjestad hörde av sig och Ejdsell fick en plats i J20-laget.

En väldigt annorlunda väg att gå?

– Ja, men det är det väl egentligen. Om man ser på de allra flesta ute i de här lagen nu så har väl alla gått genom de stora klubbarnas gymnasium och ungdomslag, säger Ejdsell och fortsätter:

– Men det är också jäkligt kul att man kan gå sin egen väg, gå den som känns bäst och ändå kriga på och ta sig dit man vill till slut.