”Jag vill inte spela i något annat lag i Sverige”

Hem » SHL Podcast » ”Jag vill inte spela i något annat lag i Sverige”

Foto: Bildbyrån

För tolv år sedan lämnade Sebastian Karlsson barndomens stora favoritklubb Frölunda och länge ville forwarden tillbaka dit. Nu konstaterar dock 31-åringen, i NordicBets podcast SHL-podden möter, att det är helt otänkbart att spela någon annanstans i Sverige än i Linköping HC.

Att kärlek och och hjärta för en klubb kan växa fram med tiden är 31-årige Sebastian Karlsson ett levande bevis på. Göteborgaren hade länge drömt om att göra sig en karriär i Frölunda HC, men efter nio säsonger i Linköping konstaterar han nu att det bara är LHC som gäller i Sverige. Detta när Mårthen Bergman slog sig ner med forwarden för ett djupt och personligt samtal i NordicBets podcast SHL-podden möter.

– Linköping betyder jättemycket för mig! Det har ju liksom växt. När jag skrev mitt första treårskontrakt här så var det liksom ”jag spelar väl tre år här och sedan kanske Frölunda är intresserade av att jag ska spela där”, men sedan fem, sex år tillbaka är det helt otänkbart, säger Karlsson och fortsätter:

– LHC är den klubben som jag vill spela i och den betyder otroligt mycket för mig. Jag är jättetacksam för att Linköping har trott på mig både som spelare och som person och att få vara en av kaptenerna här tycker jag är jättestort. Det betyder otroligt mycket och jag skulle inte vilja spela i något annat lag i Sverige.

Under sina många år i Östergötland har Karlsson också sett hur klubben utvecklats och det åt rätt håll enligt honom själv.

– Med Dan (Tangnes, huvudtränare reds. anm.) vid rodret så tycker jag att klubben har förändrats väldigt mycket. Vi har gjort en jäkla förändring från att spelarna kanske har fått driva träningen och att det varit mycket upp till individen till att både tränare och spelare driver nu. Det är mycket proffsigare med video och en annan infallsvinkel på matcherna. Det är inte bara svart eller vitt, vinna eller förlora, utan det finns nyanser i hur vi jobbar och en tydlig plan för hur vi vill jobba. Kraven har blivit tydligare de senaste åren, säger 31-åringen.

Om du fick regissera karriärens sista match helt själv. Hur skulle den se ut?

– Jag är 40 år och spelar i LHC. Vi möter HV71 i en avgörande SM-final och vinner i sudden. Jag avgör med en ”coast to coast” och avslutar med en ”toedrag”…Mellan benen…I krysset! Det hade väl varit toppen! Ska man gå ut så ska man göra det med ett ”bang”!

Lyssna på hela podden med Sebastian Karlsson nedan!

https://itunes.apple.com/se/podcast/shl-podden/id1155707846?mt=2