”Jag kan rekommendera alla att gå i terapi”

Hem » SHL Podcast » ”Jag kan rekommendera alla att gå i terapi”

Vintern 2017 tog Skellefteå-stjärnan Oscar Möller en timeout från ishockeyn på obestämd tid på grund av att hans fru, Charlotte, hade drabbats av cancer. Nu berättar landslagsforwarden om oron och tankarna när familjen fick beskedet.
– Jag var ju sådär att ”Shit, kommer hon att dö eller kommer hon att leva?”, säger Möller i NordicBets podcast SHL-podden möter.

Säsongen 2016/17 blev speciell för Skellefteås landslagsforward Oscar Möller, men inte så mycket på grund av vad som hände på isen. Hans fru och mamman till hans tre barn, Charlotte, drabbades av en hjärntumör och 29-åringen tog en timeout från ishockeyn på obestämd tid.

Idag mår Charlotte bra och sjukdomen bedöms vara under full kontroll, men i SHL-podden möter berättar Möller öppenhjärtigt om den tuffa tiden och ovissheten kring hur saker och ting skulle gå.

– Det läskiga var ju innan hon opererades och vad som skulle hända efter. Då var jag ju sådär att ”Shit, kommer hon att dö eller leva? Kommer det bli jag och mina kids bara? Vad kommer att hända?” innan vi fick ett ”Såhär är det och såhär kommer det att gå”, säger Oscar Möller i podden och fortsätter:

– Nu vet man ju kanske inte heller, men just nu är det ju under kontroll. Men ja… Som närstående blir det jättejobbigt och hon kanske upplevde ibland att hon fick säga att ”Nej, men Oscar kom igen nu. Skärp dig. Det här klara vi”. Hon var ju superpositiv. Även om hon också hade sina dippar såklart så var hon liksom ”Det här är lugnt. Jag kommer att klara det här.”

Möller berättar även hur paret har jobbat efter operationer och behandlingar för att bearbeta allt som varit och för att gå vidare, samt att de blivit ännu tajtare som familj.

– Ja, när man tänker på det nu… Det var ju svårt att känna så (att de blivit tajtare reds. anm.) direkt efteråt och när man var uppe i allt som hände både innan, under och efter, men nu när det ändå har gått lite mer än ett år så tycker jag det, absolut, säger han och fortsätter:

– Vi fick ju gå i parsamtal, terapitimmar, tillsammans och prata om grejer och det tycker jag är superbra. Det kan jag rekommendera alla, även de som inte har varit med om såhär udda upplevelser. Det är skönt att prata av sig. Att prata med varandra. Om varandra. Om bra saker. Om dåliga saker. Så det har tagits till en ny nivå efter det här. Det måste jag säga.

Programledare Mårthen Bergman: Parsamtal är ju så jäkla långt ifrån den machokultur som jag tycker omgärdar hockeyn. Så himla gött att du säger sådär.

– Ja, man tänker att någon går i terapi för att han eller hon är deprimerad, men du kan gå som du är. Du kommer ändå komma in på både roliga saker och jobbiga saker. Någonstans finns det säkert någon liten sorg som du behöver ta hand om.

Lyssna på SHL-podden med Oscar Möller i iTunes