”Absolut inte gett upp drömmen om NHL”

Hem » SHL Podcast » ”Absolut inte gett upp drömmen om NHL”

Efter en succéartad första säsong i Färjestad valde forwarden Michael Lindqvist att testa NHL-lyckan med New York Rangers, men redan efter några månader är han nu tillbaka i Karlstad. Trots det så vill han inte prata om någon uppgiven NHL-dröm.
– Jag har fortfarande en dröm om att spela i NHL, säger Lindqvist till Betssons podcast SHL-podden möter.

Efter ett par fina säsonger i Hockeyallsvenskan med AIK fick forwarden Michael Lindqvist sitt stora genombrott under förra säsongen då han vräkte in 20 mål på 33 matcher för Färjestad BK i SHL. Ett facit som fick NHL-klubbarna att nästan stå på rad och valet föll tillslut på att lyckan skulle testas i New York Rangers. Där blev det dock bara AHL-spel och redan nu är 24-åringen tillbaka i Karlstad, men inte med svansen mellan benen.
– När jag blev nedskickad sa jag till mig själv att jag skulle ge det en chans och så skulle jag se hur det gick och hur det skulle kännas. Det gjorde jag också. Jag var där i en och en halv månad, spelade 16 matcher och det växte väl fram mer och mer vad jag ville. Jag fick förtroende och jag fick spela, även om det är lite annorlunda hur de coachar därborta. Det är klart att jag inte alltid var överlycklig över hur det coachade och någon match fick jag sitta i slutet på matchen när vi skulle jaga mål, så beslutet växte fram mer och mer, säger Lindqvist i Betssons podcast SHL-podden möter och fortsätter:

– Jag kom till en punkt där jag kände att det bästa för mig skulle vara att återvända hit till Färjestad och Karlstad. För min egen utvecklings skull kände jag att det var det bästa och jag kände väl helt enkelt inte att det gick åt rätt håll därborta. Det kändes som att det bästa för mig var att komma tillbaka hit och just nu känns det jättebra att vara tillbaka. Jag är jätteglad, lycklig och det är skitkul att komma till träningarna och att spela match. Det känns jättebra.

Vad sa Rangers då?
– Nej, men de var ledsna. Eller ja… Ledsna var de väl inte (skratt). De var ju inte gråtfärdiga direkt, men de tyckte väl att det var synd. De tyckte att det gick åt rätt håll och att jag började anpassa mig mer och mer. Jag fick spela mer och mer och bättre och bättre plus att de sa att coachen i AHL tyckte om mig jättemycket, men samtidigt så respekterade de mitt beslut. Jag hade ju beslutet i egna händer att välja hur jag ville göra eftersom jag hade en klausul i mitt kontrakt.

Stockholmaren hade chansen att ha kvar NHL-kontraktet med “Blueshirts”, men valde istället att helt bryta det när han flyttade hem.
– Jag hade två alternativ. Antingen så kunde jag utnyttja klausulen i kontraktet rakt av, men då hade de fortfarande haft kvar mina rättigheter och jag hade blivit utlånad till Färjestad. Rent tekniskt så hade de då kunnat kalla tillbaka mig i slutet av säsongen om deras säsong blev längre, men då valde vi att göra på det andra sättet och sätta upp mig på waivers och på så vis bryta hela kontraktet. Det gjorde att jag blev helt fri från Rangers. Vi kom fram till att det var det bästa för mig och det var schysst av Rangers att gå med på det. Nu är jag Färjestads spelare och jag kan välja hur jag vill göra i framtiden, säger han.

Trots skilsmässan från New York-laget så känner dock inte 24-åringen att det finns någon som helst anledning för honom att ge upp drömmen om att en dag få spela i NHL och han tycker inte heller att det var någon vidare smäll för självförtroendet att det gick som det gick.
– Nej, inte så mycket. Jag åkte över och gav det en chans. Nu har jag gått igenom hur det är därborta med hur campen är, hur allt funkar, hur hockeyn är, hur allt runtomkring fungerar och jag ser det som en jättebra erfarenhet inför framtiden. Jag har fortfarande en dröm om att spela i NHL. Den drömmen har jag absolut inte gett upp, utan vi får se i framtiden hur det går och vad som händer, men det är klart att det fortfarande är en dröm att få spela i NHL, säger Michael Lindqvist.

– Lyssna på avsnittet i iTunes

SHL-podden på Twitter

SHL-bloggen på Twitter

SHL-podden är Betssons podcast om svensk hockey och produceras av Med Vän Kommunikation