”Jag älskar de här matcherna”

Hem » SHL Podcast » ”Jag älskar de här matcherna”

Djurgården-Skellefteå har utvecklats till en superspännande semifinal med många bra och jämna matcher. Nu hyllas matchserien i SHL-podden.
– Vilket tryck det är, säger Pär Arlbrandt.

Drabbningen såg på förhand ut att bli något alldeles extra. Två lag som spelar fartfylld hockey och med flera unga spännande spelare i laguppställningen. Och så har det blivit. Skellefteå leder med 3-1 i matcher men imorgon vill Djurgården hålla serien levande då de tar emot Skellefteå i ett fullsatt Globen.
– Vilket tryck det är. Riktigt härliga hockeymatcher. Jag har nog misstagit mig lite kring Skellefteå. Jag trodde på Djurgården i den här serien och jag trodde på Färjestad i den förra, säger Arlbrandt som framför allt vill plocka ut en sekvens för att hylla Skellefteå:
– Djurgården kan visserligen vända men, den andraperioden Skellefteå gör i match två är nog det bästa Skellefteå jag sett på fyra-fem år. Det var en utskåpning, ruggigt alltså! Passen satt och tempot framför allt var otroligt.

Och det är inte förstakedjan med Lindström, Möller och Lindholm som han väljer att framhålla.
– De jag har blivit imponerad av är de här Wingerli, Söderlund, Olofsson och Jimmie Ericsson har varit grym. De har tagit flera kliv, vilket de måste för att Skellefteå ska gå långt. Jag tycker Skellefteås juniorkedja har varit bättre än Djurgårdens, så hyllade, än så länge. Men det ligger lite i luften att det ska gå till sju matcher.

Hans poddkollega Andrée Brendheden stämmer in i hyllningskören.
– Det böljar ganska mycket, det har varit fantastiskt kul att titta på i alla matcherna. Här är det verkligen full fart, jag älskar att se de här matcherna. Låt den håll på så länge som möjligt, det är underbart!

Lyssna på SHL-podden i iTunes