”Inte en enda positiv överraskning i Brynäs”

Hem » SHL Podcast » ”Inte en enda positiv överraskning i Brynäs”

Tre raka förluster och en elfteplats i tabellen. Panelen frågar sig vad som händer med Brynäs i veckans SHL-podden.
– Det är ganska bra läge att göra en förändring nu, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.  

Brynäs är inne i en tung period. Efter endast en poäng mot Oskarshamn och Leksand de senaste matcherna åkte de på ytterligare en stökig förlust mot Malmö hemma i Gävle. Det får poddpanelen att fråga sig vad som händer med laget.

– Jag trodde stenhårt på Brynäs, hade ju dem som femma, sexa någonting, säger Pär Arlbrandt som fortfarande står fast vid att de har ett bra lag.

Däremot menar han att det är flera spelare som inte lever upp till förväntningarna och tar upp backen Jonathan Sigalet och forwarden Anton Rödin som två exempel. Den förstnämndes 0+5 efter 28 matcher imponerar inte på Arlbrandt, inte heller forwardens tre mål (innan Malmömatchen).

– Man kan väl krasst säga att det inte varit en enda positiv överraskning i Brynäs, fortsätter programledare Mårthen Bergman.

– Nej, det är ju jättebra beskrivet faktiskt, håller Pär Arlbrandt med om.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL här


Mårthen Bergman berättar att han dessutom sett att laget Brynäs och inte minst huvudtränare Magnus Sundquist varit ett hett ämne på sociala medier efter de senaste förlusterna.

– Det kanske inte är därifrån man ska dra några slutsatser om vad som kommer hända i klubben, men det är ganska stort missnöje. Och jag vet inte hur det är med den sportsliga ledningen och tränare och så, om det kan hänga löst där, säger han.

Expertkollegan Pär Arlbrandt som hade höga förväntningar på laget inför säsongen instämmer:

Det känns som att det är lägst odds på att Brynäs blir första lag att byta tränare, eller?

– Nu är det ett litet minibreak här, det här är sista matchen innan man går på nytt år, ny kula. Det är ganska bra läge att göra en förändring nu, svarar Christian Eklund och fortsätter:

– Sen är det ju så här, hur länge ska man vänta? Vi har snackat om det förr, det är svårt att byta ut en hel spelartrupp. Det är inte tränarens fel men det lättaste sättet att få till en förändring i en grupp är ju antingen att få in en ny målvakt som bara stänger igen och att man bygger något från det, eller att man byter ledning.