Ingen vågade klaga på slagskämpen: ”Det var knäpptyst när vi spelade kort”

Hem » SHL Podcast » Ingen vågade klaga på slagskämpen: ”Det var knäpptyst när vi spelade kort”
Foto: Bildbyrån

Foto: Bildbyrån

43-årige NHL-slagskämpen Donald Brasher är en av tidernas mest uppmärksammade värvningar i svensk hockey. I SHL-podden berättar Leksands-stjärnan Janos Hari om sina minnen av ”Brash”.
– När vi spelade kort och han dealade så var det knäpptyst. Och han dealade fel många gånger, säger Hàri och skrattar.

Det var säsongen 2014/15 som Modos värvning av Donald Brashear slog ned som en bomb i hockey-Sverige. Han satte inga större avtryck på isen. Förutom några uppmärksammade gruff så blev det ytterst lite speltid och på 16 matcher i Modo-tröjan blev det ett mål och åtta utvisningsminuter.

Vid sidan om naglade han sig dock fast i minnet hos vissa lagkompisar. Janos Hari, nu center i Leksand, spelade tillsammans med ”Brash” under säsongen i Modo.
– ”Brash” kom in i kortspelsgänget. Det var lite roligt för att när jag ”dealade” så kanske jag delade fel någon gång och flippade upp ett kort av misstag. Då var det ett jäkla liv, snack om böter hit och böter dit. Sen när ”Brash” dealade, då var det knäpptyst. Då var det ingen som vågade klaga. Det tog jag upp flera gånger. ”Nu är ni tysta när ’Brash’ dealar fel.” Och han dealade fel många gånger ska jag säga dig, säger Hari i SHL-podden och skrattar.

Man får vad man förtjänar baserat på kroppshyddan helt enkelt?
– Det var lite den känslan, framför allt i början. Sen efterhand blev det mer avslappnat, säger Hari.

Hur går det för Janos Haris Leksand i år? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här!

-> Lyssna på SHL-podden med Jànos Hàri i iTunes här