Inför comebacken – ”De står inte med brallorna nere”

Hem » SHL Podcast » Inför comebacken – ”De står inte med brallorna nere”

Att nykomlingen Leksands IF har kommit till SHL med avsikt att stanna kvar är en sak som är säker. Det vittnar satsningen på erfarenhet och långa kontrakt om.
– Nu har de i alla fall vågat, det är grymt, säger Christian ”Fimpen” Eklund i SHL-poddens Leksandsavsnitt.

Efter fjolårets tredje upplaga av ”Slaget om Siljan” fick Leksands IF sin efterlängtade revansch mot ärkerivalen Mora. Vinsten betyder att de nu tillbaka i SHL efter två säsongers frånvaro. Ledarstaben som ska se till att laget verkligen får sin comeback är huvudtränare Roger Melin och assisterande tränare Gunnar Persson och Jens Nielsen

– Det är underbara gubbar. Jag har haft både Melin och Gunnar Persson, det är verkligen människor man trivs runt. Som lagbyggare och att få alla att känna sig viktiga är det ju en fyra, säger Pär Arlbrandt som syftar på betygskalan 1-5.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Leksand går till kvartsfinal? 3.05


Återkomsten i SHL betyder också ett gäng nyförvärv och långa kontraktsigneringar – en satsning som Rasmus Näsman från redaktionen på Siljan News tror är bra för lagets framtid.

– Det är rätt att satsa på lite erfarenhet nu de första åren om man ska ha chansen att etablera sig i SHL igen. Många har påpekat det här med kontraktslängden, framför allt med Zackrisson och Fransson, säger han till SHL-podden.

Kontrakten är på fyra år, men Näsman tror att det är en satsning som klubben måste göra. Även Pär Arlbrandt och Christian Eklund tror det är helt rätt väg att gå.

– Det är kul att de gör det och att de inte är en vanlig nykomling som kommer upp och bara står där med brallorna nere. Nu har de i alla fall vågat, det är grymt, säger Eklund.