I topp – men statistiken talar emot IKO

Hem » SHL Podcast » I topp – men statistiken talar emot IKO

Oskarshamn leder mot alla odds SHL efter fyra omgångar med sina tio inspelade poäng. Men laget blir inte långvarigt i toppen, menar SHL-podden och hänvisar till statistiken.
– 
Här kommer glädjedödaren. De har släppt emot sig flest antal skott och de har överlägset högst skottprocent. Och det är sådant som vi vet jämnar ut sig i längden, säger Pär Arlbrandt.

Nykomlingen Oskarshamn står på tio poäng, efter bland annat bortaseger mot Rögle och hemmavinst mot topptippade Djurgården. Imponerande, men också en hel del medstuds konstaterar experterna i veckans SHL-podden.

– Statistiskt kanske de inte ska ha tio poäng men nu har de tio poäng och har fått en underbar start. Vi tjusas av laget men de behöver spela ännu bättre för att hålla sig kvar i toppen. Men det är jäkligt kul att se, de fortsätter konsekvent med sitt spel, säger Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Oskarshamn bortaslår Växjö? Odds 3.95


Christian ”Fimpen” Eklund menar att målvaktsspelet varit på en väldigt hög nivå och att det är där mycket av nyckeln finns till lagets fina start.

– Jag såg mot Leksand och även mot Djurgården, det var lite, om man får säga det, orättvist. Tex hade inte sin sämsta match i karriären om man säger så. Men skit samma när man vinner, man tar gärna de poängen. Speciellt som nykomling, deras mål är ju bara att klara sig kvar.

Fimpen hyllar dock hur laget reagerat på den fina starten.

– Jag såg intervjuerna efter Djurgårdsmatchen. Visst de var jätteglada men de har också förstått hur de har vunnit matcherna och att de är nykomlingar. Det var det första han (Oskar Nilsson) sa i intervjun efteråt. ”Vi är nykomlingar och man kan få lite lätta poäng här i början på ren adrenalin, det gäller att vara bra i november och december”. Så de verkar rätt förberedda.