Hyllningen: ”Det lag jag blivit mest imponerad av”

Hem » SHL Podcast » Hyllningen: ”Det lag jag blivit mest imponerad av”

Fyra raka segrar och en sprudlande offensiv. Örebro har startat urstarkt i SHL.
– Det är bra spel och det spelar faktiskt ingen roll vilken kedja som kommer in
, konstaterar förre poängkungen Pär Arlbrandt.

Efter flera säsonger av lindansande var det ett starkare Örebro som klev ut i SHL förra säsongen. Men efter den riktigt lovande starten föll laget tillbaka i tabellen mot slutet. I höst har laget hittat tillbaka till vinnarspåret igen, och det är en SHL-poddenpanel som öser lovord över laget.

– Det är det laget jag har blivit mest imponerad av. Jag tycker att de har så jäkla härligt självförtroende. Det är bra spel och det spelar faktiskt ingen roll vilken kedja som kommer in. De hittar varandra, droppar och hjälper varandra jättebra med lite småscreenings. Backarna följer med upp för andra- tredjevåg. Jag blev riktigt imponerad när jag såg dem mot Linköping. Det var faktiskt spel mot ett mål långa stunder, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i podden.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Örebro vinner guld (9.00)


Arla följer sedan upp med att tokhylla en av lagets forwardsstjärnor.

– Och Bromé, jag måste säga det. Jag kanske inte har köpt hans storhet till fullo innan. Men vilken start han har haft alltså, vilka framspelningar och vilket snyggt mål han gjorde! Han har tagit ett kliv till, tycker jag. Det ska bli spännande att följa honom i NHL nu, säger Arla och fortsätter lovsången.

– Fantastiskt bra har han varit alltså. Jag har inte riktigt sett att han har haft det spelsinnet som jag ser nu, jag blir så glad. Den här framspelningen han gjorde till Rendulic mot HV, 3-3-målet där. Han har ju nästan varit bäst i serien för mig så här långt.

Christian ”Fimpen” Eklund instämmer även han i hyllningarna av Örebro, som han menar är ligans mest underhållande lag.

– Det är roligt att se dem. Det är ett tekniskt lag, de är stora, det är hög fart. De har allt i ett. Det är nästan det lag man helst vill se på nu. Och de blandar med Bromé som gör såna här sjuka grejer. De har så bra självförtroende nu så de är kul att kolla på.

Snacket om Örebro kommer 1.06.40 in i klippet ovan.