Hyllas av SHL-podden efter succécomebacken

Hem » SHL Podcast » Hyllas av SHL-podden efter succécomebacken

Han hade inte varit på en SHL-is på sex månader, men på tre matcher har Dick Axelsson hunnit med fyra poäng (1+3) och snittat mest istid 5 mot 5 av alla SHL-forwards.
– Mycket imponerande. Sedan han kom har han varit inblandad i nästan allting Djurgården gjort. Att det skulle gå så här bra det trodde han nog inte ens själv, säger Christian ”Fimpen” Eklund i veckans SHL-podden.

Djurgården hemmaslog Växjö och fick stopp på sin sex raka matcher långa förlustrad och Dick Axelsson var inblandad i samtliga Djurgårdsmål. Axelsson har på sina tre matcher högst snittmatchtid i fem mot fem, 15.52, av alla forwards under säsongen. SHL-poddens panel imponeras stort och konstaterar att Dick Axelsson visserligen spelar energisnålt – men menar att det också är ett tecken på att Axelsson hållit toppform på egen hand.

– Det är alltid så, ”han är otränad, han har inte tränat”. Han har tränat, du kan inte vara på den nivån i SHL och inte träna, säger Christian ”Fimpen” Eklund i Betssons SHL-podden.

Samtidigt varnar han för en liten kommande svacka under säsongen.

– Det kommer nog komma en liten dipp. Det är nog inte omöjligt, men det kanske var den här injektionen Djurgården behövde, för de var riktigt på väg utför innan det här. Nu vet jag inte om det här kommer ändra allting, men det bröt förlustsviten och det var viktigt, säger Eklund och utvecklar.

– Jag tror han är viktig både i omklädningsrummet och på planen. Just när Djurgården hade som sämst självförtroende och sprätte puckar, då kom han in med den sköna Erik Karlsson-känslan att man inte bryr sig så mycket. Man går in och har lite kul och spelar hockey.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här