”Honkens” kärleksförklaring – ”Det finns bara Brynäs”

Hem » SHL Podcast » ”Honkens” kärleksförklaring – ”Det finns bara Brynäs”

Johan HonkenHolmqvist är mitt uppe i ett glödhett SHL-kval med Karlskrona HK, men den rutinerade målvakten gör trots det ingen hemlighet av att det är i Brynäs IF hans hjärta finns.
– Jag hoppas att alla förstår att det är i Brynäs mitt hjärta ligger, säger Honken” i NordicBets podcast SHL-podden möter.

Målvaktsstjärnan Johan ”Honken” Holmqvist fick sitt stora genombrott mellan stolparna när Brynäs vann SM-guld 1999 och när karriären i Nordamerika sattes på paus på grund av lockouten 2004 så var Gävleklubben det självklara valet. 2012 vann han ett andra SM-guld med klubben, men dessförinnan hade det blivit en sejour i Frölunda och nu är han inne på sin tredje raka säsong med spel i Karlskrona. Något han själv såg som otänkbart när han skulle lämna NHL 2008.

– Jag ska vara helt ärligt och säga att för mig så fanns det bara ett lag och det var Brynäs, men då hade de Jacob Markström och Anders Lindbäck där. Det fanns liksom ingen plats för mig. Det visste jag om när det sket sig i NHL och då kände jag ”vad händer nu?”. Jag hade så svårt att se mig själv spela i ett annat lag i Sverige än Brynäs, säger ”Honken” i NordicBets podcast SHL-podden möter.

– Hela min uppfostran som professionell ishockeyspelare har jag fått i Brynäs. Så det var jättekonstigt, men nu blev det som det blev och jag fick spela med Frölunda, vilket var jätteroligt. Det var grymt kul, men någonstans sitter det ju ändå kvar. Det hoppas jag alla underbara ”Goa Gubbar” i Göteborg, och även de i Karlskrona, förstår att det är i Brynäs mitt hjärta ligger.

I podden får Holmqvist även frågor om framtiden och den snart 40-årige målvakten tycks inte vara speciellt sugen på att avsluta karriären efter säsongen.

– Skulle det dyka upp någonting som är väldigt nära och bra så är jag sugen på att spela ett år till, säger han.

Så Brynäs är välkomna att höra av sig (skratt)?

– Haha. Jag har sagt det att få knyta ihop min lilla egna hockeykarriär och få avsluta, när jag är bra, hemma i Brynäs… Det vore nästan för bra för att vara sant.

Kalrskrona håller nollan ikväll mot Timrå [7.80]