Arlbrandt: ”Högre tempo i SHL än KHL”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: ”Högre tempo i SHL än KHL”

Alexander Bergström är en efterlängtad prestigevärvning för HV71, men SHL-podden varnar för att det kan ta tid innan den KHL-meriterade spelaren hittar rätt sin nya klubb.
– Det tar ett par matcher att anpassa sig, säger Christian ”Fimpen” Eklund i avsnittet.

OS-forwarden och den tidigare KHL-spelaren Alexander Bergström har ryktats till ett flertal SHL-klubbar. Efter en höst av spekulationer föll valet till slut på ett treårskontrakt med HV71.

– Jag är ett stort fan av Bergström. Tycker egentligen att han har allt – tvåvägscenter, bra spelsinne, kan leda powerplay. Hittar han kemi men någon som han gjorde i Karlskrona är det verkligen en toppvärvning, säger Pär Arlbrandt.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Christian Eklund vill dock höja ett varningens finger. Är KHL-värvningar alltid lika med succé eller har det blivit svårare att anpassa sig i den svenska ishockeyligan, frågar han sig i podden.

– Jag tycker många som har kommit hem i år, (Richard) Gynge och ett par till, inte alls fått den knuffen från KHL som man trodde. Här måste man åka mycket skridskor, det går fort och det tar ett par matcher att anpassa sig, säger han och får medhåll av Arlbrandt.

– Nej, det är sant. Jag vidhåller fortfarande att jag tror det är högre tempo i SHL och svårare att spela. Sedan kanske kvaliteten rent tekniskt är högre i KHL.

Även om just KHL-bakgrunden i sig inte är till Bergströms fördel enligt expertpanelen är det mycket annat som talar för 33-åringen. På meritlistan finns förutom 41-poängssäsongen i Sibir Novosibirsk bland annat 27 landskamper, OS-spel och mycket rutin. Enligt Arlbrandt handlar det om att hitta rätt kemi med lagkamraterna för att han verkligen ska få ut sin offensiva potential.

– Han måste veta var killarna han spelar med är på isen, och att han kan lita på det. Då tycker jag han är som bäst, säger Arlbrandt.