Höglund om trade-pranket: ”Det var lite rått”

Hem » SHL Podcast » Höglund om trade-pranket: ”Det var lite rått”

Jonas Höglund gjorde sju säsonger i NHL och representerade Calgary, Montreal och Toronto. Men han trodde en kort stund att han skulle hamna i Edmonton. Detta efter ett mycket lyckat prank.
– Så var det i Toronto. Det var ett härligt gäng med högt till tak, säger Jonas Höglund till Betssons podcast SHL-podden Retro.

Under sin sju år långa sejour i NHL spelade han för Toronto Maple Leafs i fyra år. En trupp som hade väldigt kul och Höglund kände att han aldrig ville bort från klubben.

– Inför en deadline så var vi på en roadtrip i Edmonton. Vi bodde på hotellet där och på morgonen på deadline-dagen så ringer telefonen i mitt rum. Och då presenterar sig en person som Kevin Lowe, general manager i Edmonton. Han välkomnar mig till ”Oilers” och vi har gjort en trade och så vidare, berättar Höglund och fortsätter.

– Sedan så kommer Mikael Rehnberg in i mitt rum. Jag sitter bara med händerna i ansiktet helt nedgrävd och är helt knäckt. Då säger jag ”fan Micke, jag har precis blivit trejdad”.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Jonas Höglund ringer sedan till sin fru och berättar att han blivit bortbytt och att han måste flytta med en gång.

– Så jag skulle packa väskorna och Micke går ner till frukosten och då sitter killarna där och då berättar Micke ”Fan, Hogge har blivit trejdad”. Då börjar alla skratta. Då är det Travis Green (lagkamrat i Toronto) som är nuvarande Vancouver-tränare som har lurat mig och sagt att han var GM för Edmonton. Det var lite rått, men det var från hjärtat.

– Det var lite jobbigt. Det gick snabbt från att man trodde man blivit trejdad till att man inte var det. Så var det i Toronto. Det var ett härligt gäng med högt till tak och vi kunde driva om nästan vad som helst. Det var häftigt.

Höglund hade en av de största spelarna i Sveriges historia, Mats Sundin, som lagkamrat och ”Sudden” var minst sagt stor i Toronto.

– När vi var ute och käkade med Mats Sundin var det nästan alltid han som bokade bordet. Då fixade han så vi fick sitta lite avskilt för annars kunde inte han få äta middag ifred. Då skulle det komma fram folk och ta bilder och få autografer. Intresset var otroligt och jag är full av beundran över hur professionellt han skötte allting, säger Höglund.