Hjalmarsson om Lasch: ”Bara glad att jag får spela med honom”

Hem » SHL Podcast » Hjalmarsson om Lasch: ”Bara glad att jag får spela med honom”

Simon Hjalmarsson gjorde två assists i senaste SM-finalen och jagar Ryan Lasch i slutspelets poängligatopp. Något hopp om att komma i kapp har han dock inte.
– Alla poäng jag får ligger han också bakom. Jag kommer aldrig komma närmre. Jag är bara glad att jag får spela med honom helt enkelt, säger han till SHL-podden efter den femte finalen.

Inför den femte SM-finalen sa Christian ”Fimpen” Eklund att han trodde att det laget som vann matchen i Scandinavium också skulle vinna SM-guld. Det blev 6-2 till Frölunda och mycket tyder på att Le Mat-pokalen nu hamnar i Göteborg. Djurgården måste vinna två matcher i rad och med tanke på att Frölunda inte har förlorat en enda period  på hemmaplan i det här slutspelet kan det nog bli svårt. Efter den femte matchen pratade SHL-poddens Mårthen Bergman med Simon Hjalmarsson, som stod för två poäng i 6-2-segern.
– Det är roliga matcher att spela. Det blir mycket mål, det är fart på läktarna och på isen. Det känns verkligen att det är en rolig hockey för publiken, den är väldigt rolig att spela. Det är precis som det ska vara i en final. Om man tittar på bara vårt spel så tycker jag ändå försvarsspelet sitter ganska bra. Även om det är en fartfylld offensiv hockey tycker jag inte att vi slarvar med defensiven, säger Hjalmarsson.

Hur är det för dig att lira de här matcherna?

– Det är helt otroligt. Under hela slutspelet har det varit en extremt bra stämning på alla arenor vi har spelat på och på hemmaplan blir det extra roligt när vi har publiken med oss. Det är grymt, svårt att beskriva. Vi njuter där ute även om det är hårt jobb med mycket matcher och mycket slit.

Nu jagar du Lasch i poängligatoppen också.

– Ja, men alla poäng jag får ligger han också bakom. Jag kommer aldrig komma närmre! Men det spelar inte så stor roll för min del, han är en grymt skicklig spelare och jag är bara glad att jag får spela med honom.

Roger Rönnberg sa på presskonferensen att ni nu måste spela säsongens bästa hockey för att vinna i Globen, håller du med?

– Jag håller med honom till fullo. De tre senaste matcherna spelar vi vår bästa hockey för säsongen och kan vi toppa det med den absolut bästa nu på torsdag så har vi en riktigt bra chans att vinna där också. Det gäller att vara 100 procent. Tappar man minsta lilla så är Djurgården ett lag som får mycket energi.

Lyssna på SHL-podden i iTunes