Historien om Lindströms sjuka straff: ”Det var bara hem och öva”

Hem » SHL Podcast » Historien om Lindströms sjuka straff: ”Det var bara hem och öva”

Joakim Lindström leder SHL:s poängliga och anses av många vara ligans bästa forward. I senaste SHL-podden bjuds det på ett tidigt minne från Lindströms karriär.
– Vi var i Ryssland och lirade någon match och han gjorde en helt sjuk straff mot Ryssland, säger Andrée Brendheden.

Joakim Lindström vann poängligan i SHL förra säsongen. Och han har rivstartat även denna säsong och leder i nuvarande stund med sju poäng på tre matcher. I senaste avsnittet av SHL-podden så hyllas han av duon Pär Arlbrandt och Andrée Brendheden. Den senare, som är från samma årskull som Lindström, berättar om ett minne från en ungdomslandslagsmatch som han spelade tillsammans med den nuvarande Skellefteå-stjärnan.
– Jag har faktiskt ett gott minne från ”Jocke”. Vi spelade någon landslagsturnering tillsammans då han också är född 83, precis som jag. Den sorgsna årgången, den ogyllene generationen, som fick kvala sig kvar i alla ungdomslandslagsturneringar, kändes det som, säger Brendheden och fortsätter:
– Vi var i Ryssland och lirade någon match, precis när jag hade kommit med i landslaget. Och som Tyringe-spelare från division 1 tyckte man ju att det var rätt fräckt att vissa redan spelade i elitserien, som det hette då. Så gjorde han någon sjuk straff mot Ryssland. Han gick ut, la upp den i luften med backhand och sen gled målvakten med i rörelsen, då drog han till den på volley rätt upp i krysset, ungefär som om ingenting hade hänt.

För den förre Rögle-, Växjö- och Karlskrona-spelaren var det bara hem och öva.
– Och jag då, som precis hade börjat lära mig syrgasfinten, jag var rätt så imponerad kan jag ju säga. Det var sjukt faktiskt, det var bara hem och nöta den straffen dygnet runt sen.
– Då kände jag att ”okej, det är en liten kvalité till där som inte jag besitter riktigt”. Men det var kul att se.

Lyssna på SHL-podden i iTunes