Hemvändarna talar för Brynäs: ”Ruggigt viktigt”

Hem » SHL Podcast » Hemvändarna talar för Brynäs: ”Ruggigt viktigt”

Nygamla nyförvärv och tunga tapp. I SHL-poddens Brynäsavsnitt både rosar och risar Pär Arlbrandt och Christian Eklund Brynäs transfersommar. 

Missat slutspel efter en svag avslutning i våras. Inför den stundande SHL-säsongen har Brynäs förstärkt sin trupp med flera intressanta namn.

– Många gamla Brynäsnamn man känner igen. Ölund, ska bli jättespännande att se hans utveckling, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i podden.

Han lyfter även fram Greg Scott och Anton Rödin som två intressanta nyförvärv. Mest nyfiken är han på ”Lilla Västerås”.

– Det är fyra gubbar därifrån. Någon av dem kommer säkert att slå igenom. Jag tycker att de har värvat väldigt spännande, däremot tycker jag att de har tappat väldidigt tungt också.


Brynäs till kvartsfinal? Odds 1.49


Lyssna på SHL-podden i iTunes


Christian ”Fimpen” Eklund håller med:

– De har tappat jättemycket SHL-erfarenhet och bra killar som dragit. Ryan Gunderson och Simon Bertilsson är kanske de två tyngsta tappen.

Trots en del förluster tror ”Arla” på en positiv säsong för Brynäs, mycket tack vare hemvändarna som förstärker lagbygget inför 2019/20.

– Jag har en bra magkänsla om Brynäs i år, och en av de stora anledningarna är att det är väldigt många spelare som har Brynäs i hjärtat. Av egen erfarenhet är det ruggigt viktigt att känna så.

Spela med hjärtat, betyder det så mycket?

­– Ja absolut, klart det gör. Det är det viktigaste, säger ”Fimpen”.

Betyg på Brynäs transfersommar 1-5?

Arla: Jag har satt en 3a, bra.

Fimpen: Jag sätter också en 3a, med viss reservation att det inte klickar.