Här är bästa spelarna i grundserien

Hem » SHL Podcast » Här är bästa spelarna i grundserien

Foto: Bildbyrån

Vilka spelare har varit bäst i SHL under grundserien? I veckans SHL-podden tar Pär Arlbrandt och Andrée Brendheden ut varsitt grundserielag. Kolla in vilka experterna tar ut i sina lag och lyssna på hela avsnittet nedan!

Arlas lag

Målvakt: Adam Reideborn, Djurgården

”Han har ju varit väldigt bra procentuellt sett. Men jag diggar människor som, med tanke på att han fick så oerhört mycket kritik förra året, vänder det det till något positivt. Sådana unnar man verkligen framgång.”

Förstaback: Lawrence Pilut, HV71

”Kom inte med till OS men har gjort nästan 40 poäng nu och leder interna poängligan i HV överlägset. Han är verkligen så bra i spelet också. Spelar med en jäkla pondus och lirar minst 20 minuter per match. En av de som har betytt mest för sitt lag i år, han har gjort en kanonsäsong.”

Andraback: Marcus Högström, Djurgården

”Tagit ett steg till, spelar bra både offensivt och defensivt. Han spelar sjukt mycket och har betytt ruggigt mycket för Djurgården.”

Ytterforward: Ryan Lasch, Frölunda

”Jag tycker han är bäst spelmässigt, han har passningar som ingen annan har och betyder väldigt mycket för powerplay. När han är på isen så skapas det möjligheter, punkt slut.”

Center: Pär Lindholm, Skellefteå

”Får inte rubrikerna men har bara gjort tre poäng mindre än Lindström och gjort mer mål. Han är alltid bra, oerhört bra. Han spelar nog i NHL nästa säsong.”

Forward: Elias Pettersson, Växjö

”Kommentarer överflödiga, det är ju vår nästa superstjärna tror jag. Han har spelsinne, teknik och skott framför allt. Behöver kanske några kilo till men han har tid på sig.”

Coach: Sam Hallam, Växjö

”Förutom det intrycket han ger i alla intervjuer så måste han ju ha något innanför dörrarna också. För de spelar otroligt homogent. En maskin.”

 

Andrées lag

Målvakt: Adam Reideborn, Djurgården

”Inte oväntat kanske, men honom ser jag som grundseriens bästa målvakt.”

Förstaback: Joel Persson, Växjö

”Det steget han har gjort. 33 pinnar med bra spel i CHL också. Det är väl kommentarer överflödiga.”

Andraback: Craig Schira, Rögle

”Ligger sexa i backarnas poängliga. Men han har betytt otroligt mycket för sitt lag. När Rögle hade det som tyngst var han väl den enda som levererade match på match på match. Han har gjort 28 poäng, det är ändå jäkligt bra”

Ytterforward: Elias Pettersson, Växjö

”Leder poängligan, grymt bra.”

Center: Pär Lindholm, Skellefteå

”Han har ju varit med i landslaget och OS nu och gjort det otroligt bra. Kanske den stabilaste om man jämför med Lindström och Möller.”

Ytterforward: Jonathan Davidsson

”Han har varit riktigt bra och ligger +17 i plus/minus. Det säger en hel del tycker jag, en spännande spelare.”

Coach: Sam Hallam

 

Lyssna på hela SHL-podden nedan där vi också får höra om hur HV71 har börjat “varva upp”, Bill Sweatts sagolika mål, vad som sitter i väggarna och inte, Juhamattis Bern-debut, Henrik Sedins sjuka stats, samt om vänskap på isen även blir vänskap utanför. Hela snacket om de bästa femmorna hittar du cirka 40.30  in i klippet.