”Han var min idol men… Rickard Wallin tjatade så mycket på domaren”

Hem » SHL Podcast » ”Han var min idol men… Rickard Wallin tjatade så mycket på domaren”

Växjö-backen Oliver Bohm gästar avsnitt 66 av SHL-podden. I den avslöjar han att han inte stod ut med hur mycket en av idolerna under uppväxten, Rickard Wallin, gnällde på domaren.
– Jag kommer ihåg att de sista åren som man spelade mot Rickard Wallin så tyckte jag alltid att han höll på och tjatade så mycket på domaren, säger Bohm och skrattar.

Oliver Bohm är backbjässen som var en av nycklarna när Växjö Lakers ifjol bärgade sitt andra SM-guld. Men hans moderklubb är Färjestad BK och han följde dem slaviskt under uppväxten. En av idolerna då var centerstjärnan Rickard Wallin men när Bohm får frågan om “Någon spelare du aldrig riktigt gillat?” så är svaret just Wallin.
– De spelare som snackar mest. Det är deras jobb att komma under skinnet men jag vet inte… de som gnäller lite. Jag kommer ihåg att de sista åren som man spelade mot Rickard Wallin så tyckte jag alltid att han höll på och tjatade så mycket på domaren. Han var också en idol när jag växte upp och sen började man spela mot honom och då såg man alla tjuvknepen så han gillade jag inte att spela mot. Dessutom var han ju ganska bra så han var ju smart också, riktigt jobbig att möta, säger Bohm.

SHL-poddens Christian ”Fimpen” Eklund bjussar på sina ”gnällminnen” från alla åren i Djurgården.
– Det låter som hur det var att möta HV71 under 00-talet. Då tog matcherna fyra och en halv timme för att Davidsson och alla skulle stå och snacka med domaren. Man fick säga till hemma att man skulle komma hem sent ikväll för det är HV borta. Det var bara att ta kölapp, vi stod vid båset och tittade på, säger han.

Lyssna på SHL-podden i iTunes

SHL-podden på sociala medier:

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

Sajt: www.shlbloggen.se