”Han är en grym talang – hoppas han får tid att njuta”

Hem » SHL Podcast » ”Han är en grym talang – hoppas han får tid att njuta”

Under tisdagen gjorde supertalangen Alexander Holtz SHL-debut för Djurgården, men nu får klubben kritik för sitt sätt att bygga upp pressen på 17-åringen inför hans första match i ligan.
– När du debuterar så vill du ju få komma in och bara kunna njuta av det och inte ha världens tegelstenar på axlarna, säger den tidigare Djurgårdsstjärnan Christian “Fimpen” Eklund i Betssons SHL-podden.

Nyss fyllda 17 år gjorde en av svensk hockeys mest lovande talanger, Alexander Holtz, under tisdagen SHL-debut för Djurgården. En debut som klubben såväl som media hade byggt upp rejält i sociala medier under dagen, men som slutade med att forwarden fick ynka en och en halv minuts istid i matchen.

I veckans avsnitt av Betssons podcast SHL-podden diskuterar trion Mårthen Bergman, Pär Arlbrandt och Christian “Fimpen” Eklund supertalangens debut och konstaterar då att det blev något av ett platt fall för den uppbyggda hajpen.

– Jag tycker att själva sättet som Djurgården går ut med det… Jag förstår att media går ut med det på det sättet. Det är värsta talangen, jag har följt honom rätt länge och han är grym. Han kommer att bli riktigt bra om han inte blir skadad eller så, men det Djurgården gör…, konstaterar Djurgårdsprofilen “Fimpen” i podden och fortsätter:

– Alltså, när du debuterar så vill du ju få komma in och bara kunna njuta av det och inte ha världens tegelstenar på axlarna. Han klarar säkert av det nu ändå, jag vet att han är stark som person, men låt media göra det. Djurgården borde bara ha gått ut med att han gör debut. Ingenting mer än så. Att göra det så stort är helt onödigt, men sedan tycker jag att det är helt att ge honom den matchningen. Han fick några offensiva tekningar, matchen står och väger och “Robban” (Robert Ohlsson, tränare reds. anm.) måste inte stoppa in honom mer. Börja såhär och låt honom få njuta lite så kommer det successivt att öka med istid, men det är väl kanske egentligen mer nästa säsong de har tänkt använda honom.

Programledare Bergman. Det var ju som att det var ett hajpat nyförvärv som skulle spela.

– Ja, kommunikationen mellan pressavdelningen och Robert Ohlsson har väl inte varit hundraprocentig. De fick det ju att låta som att han skulle ta en plats i andrakedjan och gå in i powerplay, säger Pär “Arla” Arlbrandt.

Vidare förtydligar “Fimpen” att pressen i sig inte är någonting konstigt för en så pass lovande spelare, men att det är helt onödigt när den även kommer från den egna klubben.

– Det är tufft att lägga det på en 17-åring, en spelare född 2002. Jag menar, han har ju tillräcklig press på sig själv och han vet ju också att folk förväntar sig mycket. Att klubben då också ska lägga press på honom… Det kommer ändå media automatiskt att göra och det kan man aldrig styra över. De är ju som de är, media. De vill ju bara sälja lösnummer, säger han.

Lyssna på hela avsnittet nedan!

– Lyssna på avsnittet på iTunes

SHL-podden på sociala medier:

Twitter: @shlpodden

Facebook: SHL-bloggen

Sajt: www.shlbloggen.se

SHL-podden produceras av kommunikationsbyrån Med Vän.