”Halleluja i Rögle”

Hem » SHL Podcast » ”Halleluja i Rögle”

Bild: Bildbyrån

Abbott-bröderna har tagit över Rögle. Chris är ny sportchef och igår gjorde Chris sin första match som tränare. Det blev seger med hela 6-1 mot Örebro och det finns hopp i Ängelholm igen.
– Det är gött för publiken, de har inte sett det på hela säsongen. Man kan tänka sig stämningen där nere nu, det är ”Halleluja”. Det behövde Rögles fans, säger Andrée Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Rögles inledning på säsongen var allt annat än framgångsrik och till slut kunde inte ledningen titta på utan att göra något. Inom några veckor lämnade sportchef Anders ”Masken” Carlsson sin position till förfogande och tränaren Anders Eldebrink fick gå med omedelbar verkan.

Det dröjde inte länge innan deras ersättare var utpekade: bröderna Abbott. De 34-åriga bröderna började sin resa inom svensk hockey i just Rögle 2008/09, då de kom från norska ligan.
– De hade en förmåga att få med sig publiken, vi hade ett publikmässigt sinnessjukt bra år just det året de var i Rögle, det var nästan fullt varje match, säger tidigare Rögle-kaptenen Andrée Brendheden i senaste avsnittet av SHL-podden.

Det blev dock bara en säsong i Rögle innan de båda flyttade upp till Luleå där Pär ”Arla” Arlbrandt fick erfara Cams otroliga vinnarskalle och vägran att ge upp.
– Vi skulle spela bortamatch mot Djurgården och när Cam kom in så såg han helt förstörd ut. Han hade den största täckjackan jag sett och mössa på sig och man såg egentligen bara de glansiga ögonen. Han gick in till ledarna och blev hemskickad, dessbättre. För att det visade sig att han var riktigt dålig, han åkte till sjukhuset på kvällen och fick stanna över natten för observation. Men då visade det sig senare att det första han hade sagt till tränaren Jonas Rönnqvist var ”I’m ready to go, coach”, säger ”Arla”.

Cam Abbott har varit J20-tränare i Växjö de två senaste säsongerna medan Chris slutade spela så sent som i våras. Brendheden menar att Abbott-bröderna är perfekta för Rögle.
– De kommer in med det som kännetecknar dem, energi. De är otroliga vinnarskallar och är noggranna med detaljer in i det minsta. Nu vann de första matchen men vi får se, det måste hålla väldigt långt för att de ska kunna klättra över kvalplatsen. Men det var gött för publiken, de har inte sett det på hela säsongen. Man kan tänka sig stämningen där nere nu, det är ”Halleluja”. Det behövde Rögles fans.

Eldebrink har fått sparken medan sportchef ”Masken” Carlsson tydligen ska jobba säsongen ut, men Brendheden menar att det inte kommer göra så mycket skillnad.
– Man har inte sett ”Masken” så mycket, jag vet inte om han har varit här sista tiden. Det är lite det jag inte riktigt har gillat, man har inte sett honom. Han har lyst med sin frånvaro medan Chris kommer synas överallt, säger han.

Vinner Rögle nästa match? Just nu dubblar vi din första insättning upp till 1000 kr. Spela på SHL här.

Lyssna på podcasten i iTunes