Arlbrandt: ”Vi har haft namnkunnigare lag”

Hem » SHL Podcast » Arlbrandt: ”Vi har haft namnkunnigare lag”

Sveriges JVM-trupp till mästerskapet i Tjeckien är uttagen. Kvaliteten på truppen diskuteras i Betssons SHL-podden.
– 
Min spontana känsla är att vi har haft namnkunnigare lag förut, säger Pär Arlbrandt i podden.

En stark backsida, men svagare framåt. Så sammanfattar SHL-podden Sveriges JVM-trupp.

– Min spontana känsla är att vi har haft namnkunnigare lag förut, med spelare som haft större roller i sina SHL-lag. Nils Lundkvist har ju gjort en fantastisk säsong och spelar massor i Luleå. Han leder ju poängligan för backar ganska klart och blir ett kännbart tapp för Luleå. Ser du numerärt så har Skellefteå fyra spelare med, men det är ju inte spelare som har den rollen riktigt. Hugo Alnefelt antar antar jag blir etta, han kommer vara nyckelspelare. Det är en målvakt jag gillar oerhört mycket. Det ska bli spännande att se, men jag tror inte de går in som favoriter, säger Pär Arlbrandt i SHL-podden.

Christian ”Fimpen” Eklund instämmer.

– Som Arla sa, det är inte så många som har ledande roller i sina SHL-lag. Det brukar alltid vara 2,3,4 stycken som har det. Det är Fagemo och Höglander. Sedan har Pasic gjort det svinbra i Karlskoga.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Sverige vinner JVM-guld: Odds 6.00


En spelare i truppen som ifrågasatts är Linköpings Adam Ginning, utlånad till Vita Hästen. Men här kliver Pär Arlbrandt, själv assisterande J20-tränare in och förklarar vad det är som gör att Ginning kommit med.

– Det har ju varit många som tycker att det är konstigt att han tar en plats i truppen. Tittar du på backarna så är det väldigt spelskickliga backar, han står för precis det motsatta. Han är en riktigt fysisk back och kommer spela boxplay och har varit kapten mycket. För mig har han absolut mycket att tillföra i det här laget. Han har en helt annan roll än de övriga.

Lyssna på hela JVM-snacket från 30.45 in i klippet ovan.