Guldtränarens recept för att vinna igen: ”Måste sätta en enormt tuff ton”

Hem » SHL Podcast » Guldtränarens recept för att vinna igen: ”Måste sätta en enormt tuff ton”

För andra gången i både sin egen och klubbens historia blev Sam Hallam svensk mästare med Växjö Lakers förra helgen, men redan nu har succétränaren planen klar för sig hur bedriften ska upprepas nästa säsong.
– Vi kommer att behöva sätta en enormt tuff ton, säger Hallam i NordicBets podcast SHL-podden möter.

Det har bara gått dagar sedan Växjö Lakers och succétränaren Sam Hallam fick fira sitt andra SM-guld tillsammans, men trots det så har tankarna och idéerna inför nästa säsong redan satt igång. NordicBets podcast SHL-podden Möter träffade Hallam dagarna efter guldet och utöver hyllande ord om firandet, spelarna och mycket annat så gav 38-åringen även sin syn på vad som kommer att krävas för att de ska kunna försvara guldet nästa säsong.
– Till att börja med så måste vi njuta av det här. Jag tror att det är jäkligt viktigt att njuta och verkligen få känna den här stoltheten, säger Hallam i podden och fortsätter:
– Om vi, till att börja med, drar lärdom efter att vi vann första gången (2015 reds. anm.). Då hade vi två veckor ledigt efter säsongen och sedan skulle vi igång och träna eftersom alla andra lag redan hade börjat träna. Redan där har vi lärt oss att ”Nej, spelarna behöver tre veckor”.

Hallam menar även att det kommer att ställas enorma krav på laget för att klara av utmaningen att vinna två år i rad.
– Steg två kommer att behöva vara att vi sätter en enormt tuff ton i augusti och september i kravbilden på varandra. Det gäller spelare till ledare och ledare till spelare. Där kommer gruppen med mig själv, ”Fredde” (Hellgren, assisterande tränare), ”Fys-Robban” (Lygdbäck, fystränare) och övriga ledare och även spelare som (Liam) Reddox, (Erik) Josefsson, Danne Rahimi och några till att verkligen behöva sätta tonen för hur vi ska jobba från start, säger Lakers-tränaren.

Kommer det vara målsättningen nästa år? Att försvara SM-guldet.
– Det är jag ganska övertygad om att det kommer att vara, ja.