Guldhjälten petade stora idolen: ”Var så nervös”

Hem » SHL Podcast » Guldhjälten petade stora idolen: ”Var så nervös”

En av Växjö Lakers stora guldhjältar, och kanske även den mest oväntade, var målvakten Viktor Andrén. 24-åringen som fick uppdraget att ersätta han som under så många år varit hans idol och förebild – Viktor Fasth.
– Jag fastnade stenhårt för honom, säger Andrén i NordicBets podcast SHL-podden möter.

Inför SM-finalserien mellan Växjö Lakers och Skellefteå AIK var det stora frågetecknet för grundseriesegrarna om, när och hur OS-målvakten Viktor Fasth skulle komma tillbaka från sin hjärnskakning. Reservmålvakten Viktor Andrén var oprövad i sammanhanget och utifrån spekulerades det i att målvaktssituationen kunde fälla Lakers i guldjakten.

Som alla känner till så agerade dock Andrén som lugnet själv, höll nollan i tre av fyra finaler och blev en av de allra mest hyllade guldhjältarna. Lika lugn var han dock inte första gången han skulle träffa sin nye målvaktskollega – tillika stora idol.

– Jag kommer ihåg när jag träffade Viktor första gången i somras. Jag var så nervös! Jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Att få se den kille som du har sett upp till…, säger Andrén i NordicBets podcast SHL-podden Möter och fortsätter:
– Jag hade väl inte riktigt några idoler så när jag var riktigt liten. Sedan vet jag inte riktigt vad det var, men när Viktor var i AIK så fastnade jag så stenhårt för honom. Jag tror att det var för att han påminde så mycket om mig och det jag gick igenom. Jag menar att AIK kanske inte hade det där jättebra laget, utan det var Viktor som räddade dem kväll efter kväll, hela tiden och höll dem uppe. Jag hade en liknande situation under mina juniorår, så jag kunde nästa se mig själv därute.

Var ni mycket tillbakapressade?
– Ja, det kan man säga. De här skotten jag har fått på mig under de här finalerna (101 reds. anm.), det var väl två matcher ungefär då, så jag har haft mer att göra.

Andrén berättar även att duon under säsongen har växt sig så pass starka att han inte tvivlar på att Fasth till 100 procent kunde glädja sig åt hans framgångar under finalserien.
– Ja, det skulle jag säga. Jag har verkligen lärt känna Viktor under det här året och vi som målvakter har så många timmar tillsammans. Det blir så mycket mer än vad man kanske träffar övriga. Om det är någon jag har lärt känna i år så är det han.