Frölundas frågetecken: ”Saknas Lasch?”

Hem » SHL Podcast » Frölundas frågetecken: ”Saknas Lasch?”

Stabil seger mot HV71 i premiären och klassmål av talangen Lucas Raymond. Trots det frågar sig SHL-podden om Frölunda kommer att sakna Ryan Lasch den här säsongen.
– Allt ska inte gå genom en person längre, men Lasch har ju varit otroligt bra, säger Pär ”Arla” Arlbrandt i veckans poddavsnitt. 

Inför årets SHL-säsong ställer Frölunda upp med ett betydligt yngre lag jämfört med i fjol. Nyckelspelaren Ryan Lasch har lämnat, och fokus har i stället riktats mot de unga förmågorna som redan i premiären mot HV71 visade prov på hög kvalitet. Inte minst 18-årige talangen Lucas Raymond som fastställde slutresultatet 3-0 – efter mål i powerplay. Panelen i SHL-podden frågar sig om det är han som kommer att ta över Lasch-rollen den här säsongen.

– Han har ju ett bättre skott än Lasch men han är inte i närheten av spelsinnet och passningarna. Däremot så var det ju ett ruskigt snyggt mål, konstaterar Pär Arlbrandt.

– Helt klart imponerande, och det där skottet kommer få många målvakter att bli bekymrade i vinter är ju känslan efter premiären, fortsätter han.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Även om första matchen gick på bästa tänkbara sätt för Lucas Raymond och Frölunda undrar SHL-podden hur det kommer att gå fortsatt under säsongen utan amerikanen i laget.

– Allt ska inte gå genom en person längre, men Lasch har ju varit otroligt bra. Och du får ju inte heller det här som jag tycker Lasch var nästan bäst på, att han tog till vara på de här situationerna som uppstod lite instinktivt i stället för att allt ska vara uppbyggt i ett mönster. Någon kanske stod en meter fel i position, då var han där och högg och tog den möjligheten, säger Arlbrandt.

Christian ”Fimpen” Eklund håller med, men menar samtidigt att det kan finnas en fördel i att inte bara förlita sig på en spelare.

– Det är svårt att läsa ett sånt powerplay när man inte riktigt vet vad man får. Nu kanske det blir mer lättläst, samtidigt som fler kommer att få spela powerplay. Och det är också svårt, säger han.

Lyssna på hela Frölunda-snacket sju minuter in i veckans avsnitt.