”Fortsätter frysboxen har de aldrig nytta av honom”

Hem » SHL Podcast » ”Fortsätter frysboxen har de aldrig nytta av honom”

Sju ynka poäng efter sex spelade matcher och ett bänkat nyförvärv i form av Axel Holmström. SHL-podden diskuterar HV71:s tveksamma inledning av säsongen och hur viktigt det är att känna förtroende från ledarstaben.
– Det vet man ju själv, har man inte förtroendet går självförtroendet ner i skorna, säger Christian ”Fimpen” Eklund i podden.

HV71:s stora nyförvärv Axel Holmström hade stora förväntningar på sig inför säsongen. Nu har han i stället hamnat på bänken långa stunder. Senaste matchen fick han knappt två minuters istid.

– Det är tråkigt, men det är så små marginaler. Kolla bara på (Sebastian) Wännström, han hade exakt samma situation i HV. Han spelade otroligt lite, nu gör han dundersuccé i Leksand, säger Pär ”Arla” Arlbrandt.

Att Axel Holmströms brist på speltid varken gynnar honom, hans självförtroende eller laget är expertpanelen överens om.

– Att inte känna förtroendet från tränarna, ha situationer där du inte får vara inne och bli bortplockad i vissa byten räcker för att ta ner självförtroendet och den där säkerheten man kanske haft flera säsonger innan, fortsätter Arlbrandt och får medhåll av Eklund:

– Fortsätter den här frysboxen har de aldrig nytta av honom. Han kommer inte att vakna upp en dag i november, slänga sig in och vara svinbra.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på veckans SHL här


Expertpanelen menar att Holmström tvärt om måste få chansen för att det ska vända för honom, och att det krävs mer än ett par minuters istid varje match för att det ska ge några resultat.

– Spela honom 20 minuter i kanske fem, sex matcher i rad. Går det fortfarande inte bra, då kan man inte säga att han inte fått chansen, säger Arlbrandt.

– Är man utanför laget och känner att tränaren inte har något förtroende för en är det otroligt svårt att hitta den där gnistan och ta sig tillbaka. Man blir helt utanför. Så kände jag i alla fall, säger Eklund.

För ett HV71 som dessutom inte tuffar på i den takt klubben kanske hoppats på tror både Arlbrandt och Eklund att Holmström skulle kunna vara det offensiva hot de behöver – om han bara får förtroendet.

– Som Arla sa, kör honom sex, sju matcher nu, mata 20 minuters speltid, in i pp. Precis som Växjö kanske hade det med (Richard) Gynge – till slut gör han ju mål och då hoppas man att det lyfter, säger Eklund.