Fimpens råd: ”Lägg pengarna på en back”

Hem » SHL Podcast » Fimpens råd: ”Lägg pengarna på en back”

Linköping tappade en ledning i slutskedet till förlust mot både Leksand och Brynäs senaste veckan. LHC ligger förvisso fortfarande över strecket, men både Leksand och Oskarshamn är hack i häl.
– 
Jag tror inte lösningen är panikknappen på, säger Christian ”Fimpen” Eklund i veckans SHL-podden.

Efter att ha varit ett konstant topplag i flera säsonger har Linköping dalat i tabellen allt mer de senaste säsongerna. Nu är läget prekärt. Laget är bara en poäng före på förhand utdömda Oskarshamn när över halva serien är spelad.

I veckans SHL-podden tar LHC:s tabelläge upp och Fimpen drar en parallell till när han själv var med och åkte ur med Djurgården 2012.

– Det är annorlunda för Leksand och Oskarshamn. De är mer förberedda på att ligga där. Nu tror jag inte Linköping trodde att de skulle gå in och vinna serien, men ändå. Men med Djurgården var vi det mest anrika laget i ligan, så det är klart det kändes som ett extra ok att ha på axlarna när vi väl var där.


Lyssna på SHL-podden i iTunes

Spela på SHL


Fimpen var själv på plats under Linköpings viktiga bottenkamp mot Brynäs för att spela in programmet Fimpens Resa, och menar att det tydligt märktes att det var två lag under press.

– Man hörde ju i andra perioden att det började buas lite lätt och speciellt när det blev 2-2 hörde man att publiken började ledsna. Jag tror spelarna känner kraven. Det var en ganska dålig hockeymatch. Det var två lag som var väldigt nervösa, eller ängsliga ska jag säga. De försökte hålla det enkelt men ingen ville ta tag i det. Det var mycket underliga chanser som bara rann ut i sanden. Jag avundas inte att vara där nere när det går troll. Det är inte kul.

LHC står efter veckans två förluster nu på åtta raka förluster. Är det möjligen dags för en förändring på tränarsidan? Det tycker inte Fimpen.

– Jag tror inte lösningen är panikknappen på. Jag skulle ha letat på spelarmarknaden. Klarar de det här och Bert får sitt första år här kan han bygga vidare nästa år. Det är ju inte värt att åka ur för att han ska bygga vidare, men jag tycker ändå att kan de hitta en spelare i stället för de pengarna det kostar att lösa ut Bert så är det bättre. Slösa pengar på honom och sedan ta in en ny tränare. Jag vet inte om de har det kapitalet. De pengarna de har skulle jag ha lagt på en duktig back.