Fimpen: ”Ska alltid finnas plats för en sån kille”

Hem » SHL Podcast » Fimpen: ”Ska alltid finnas plats för en sån kille”

En av klubbens största spelare på 00-talet, HV71 i blodet från pappa Owe och fyra SM-guld i Kinnarps Arena. Men nu får veteranen Martin Thörnberg inget nytt HV-kontrakt.
– Jag tycker alltid det ska finnas plats för en sån kille, säger Djurgårdens förre trotjänare Christian ”Fimpen” Eklund i veckans SHL-podden.

När säsongen avslutades i förtid blev det också slutet för Martin Thörnberg i HV71. Sportcheferna Johan Hult och Johan Davidsson hittade ingen plats för HV-ikonen i truppen kommande säsong. Thörnberg ville fortsätta och uttryckte sina känslor över beskedet i media efteråt. I veckans SHL-podden diskuteras beslutet från HV71, som också släppte en annan supporterfavorit i Oscar Sundh samtidigt.

– Det är två HV-ikoner, inget snack om saken. Thörnberg är en av de allra största i modern tid med fyra SM-guld. Det är ju sinnessjukt bra, han kommer naturligtvis få sin tröja hissad. Det måste såklart vara otroligt tunga beslut för sportcheferna att ta och dessutom sitter ju Davidsson och Hult där, som han själv spelat med. Samtidigt är det ju väldigt moget av dem att våga ta det beslutet om de tycker det, konstaterar HV-produkten Pär Arlbrandt i podden.

Christian ”Fimpen” Eklund har en tydligare åsikt i frågan, vill Thörnberg vara kvar ska han få det, menar Fimpen.

– Jag tycker alltid det ska finnas plats för en sån kille, just Thörnberg. Om det är så att de känner att ”vi kommer inte ens kunna lira dig med låg lön, du är alldeles för dålig”, vilket han inte är. Då ska det vara ett gemensamt beslut att han får gå och lägga av själv. Jag tycker man kan ha en forward för mycket då. Sen är han skadad mycket och jag förstår att de inte får ut så mycket av honom. Men han betyder säkert svinmycket i omklädningsrummet, för fansen och för hela identiteten, säger Fimpen och fortsätter.

– Nu kommer det nya, man ska inte ta bort att det kommer upp juniorer, de ska också få chansen. Men ibland så slarvar man bort de här spelarna, jag tror inte de fattar hur mycket de betyder.

Kommer då Martin Thörnberg, som frånsett en liten lånesejour i Oskarshamn, bara representerat HV71 i svensk hockey att avsluta karriären eller går den vidare i en annan SHL-klubb? Pär Arlbrandt gissar på att Thörnberg lägger klubban på hyllan.

– Jag har svårt att se att han kommer spela någon annanstans. Men osvuret är bäst, det vet ju bara han. Sånt får de bestämma själva, det ska jag inte sitta och spekulera i. Men jag har svårt att se honom i en annan SHL-klubb.